изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:57 EEST
КАЛКАНЪТ В ДОБРИЧ ИЗЧЕЗНА    
Лов и риболов

Рибарите се оплакаха, че топлата вода е изгонила рибата навътре в морето



От десетина дни калкан в Добрич не се продава, установи репортерска проверка на НДТ. Това се дължи на празните мрежи на рибарите, които аламинут при стъпването си на брега пласират малкото уловено количество от деликатесната риба. Моментално уловът бил изкупуван от собствениците на таверните по Черноморието и не стига до борсите в градовете, жалваха се търговци. В същото време калканът поевтиня. На Север може да се купи деликатес срещу осем лева. В Добрич маломерните се продаваха срещу 12 лева на кило, докато миналата година цената бе между 15 и 18 лева. В момента има символично увеличение на цените само на някои видове риба. Толстолобът е увеличен с 30 стотинки и вече струва 2.80 лв. С толкова скочи и шаранът, който вече се продава срещу 4.50 лв. за кг. 

Балчишките рибари се вайкат, че няма слука през това лято и отдават това на топлата вода, която е близо 25 градуса. Това гони рибата далеч от брега, а големи количества се ловят само с големи кораби навътре в морето. В момента най-търсени са рапаните, защото цената им скочи до 50 долара за килограм. Охлювите пък се изкупуват от 3  големи компании по цялото Черноморие и се изнасят в Япония и Южна Корея.

 


Сходни връзки

КАЛКАНЪТ В ДОБРИЧ ИЗЧЕЗНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди