изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:34 EEST
ФЕНОВЕ НА ТРАША КУФЯХА В КАВАРНА НА 4-ЧАСОВ КОНЦЕРТ    
ОбществоШведската група "Дарк фунерал" вя българско знаме от сцената, а бразилците от "Сепултура" ядоха пици на стадиона. Ц. Цонев обеща всички блокове по бул. "България" да бъдат санирани и с ликове на рокаджии

Още от обяд в сряда Каварна почерня от фенове на траш метъла, дошли от всички краища на страната, за да гледат на живо три от култовите групи в жанра. Общината в морската рок-столица Каварна за втори път организира съвместно с "Озз мюзик" траш метъл фест, като за участие в него дойдоха румънците от "Некровил", шведската група "Дарк фуренал" и бразилците "Сепултура"
Преди концерта в 20 ч. кметът на Каварна Цонко Цонев и Лъчо от "Хиподил" откриха изрисувания върху блок по бул. "България" лик на шоумена и приятел на Каварна и лично на кмета Цонев, Емил Трифонов-Кембъла, който загина неотдавна при катастрофа в столицата. Цонев заяви, че всички блокове, разположени по булеварда, който вече каварненци наричат булеварда на рока, ще бъдат санирани и изографисани с ликовете на известни рокаджии. Образът на Кембъла е дело на художника Ясен Ненков, а още през септември ще започне зографисването на лика на басиста на "Менуър" Джой ди Мейл. Предвидено е неговото откриване да стане на Нова година.
Концертът започна в 21 часа на стадион "Калиакра в Каварна. Над 4 хил. души куфяха с изпълненията на култовите групи. Поне два пъти по толкова бяха феновете на траша, които останаха извън пределите на стадиона и предпочетоха да слушат концерта от масите на близките до стадиона капанчета, като до малките часове на нощта бирите се лееха като из ведро.
Истинска истерия настана на стадиона, когато извиканите за първия си бис шведи от "Дарк фуренал" излязоха и развяха на сцената българския трикольор.
Гвоздей на концерта бяха изпълненията на специално пристигналата от Барселона за траш феста в Каварна бразилска група "Сепултура". Момчетата от бандата долетяха у нас специално за това си участие и рано вчера сутринта - в 5.30 ч., отлетяха за следващия си концерт в Лондон. Поради сгъстения им график "Сепултура" си поръчаха пици и ядоха на стадиона, преди да излязат на сцената.
Шведите и румънците обаче се възползваха от гостоприемството на домакините в Каварна и опитаха шопска салата, морски деликатеси, пилешки и свински вкусотии на скара в ресторант "Българка" на брега на морето. Снощи пък се проведе руски рок фест, в който участие взеха групите "Ария", "Черный обелиск", "Мастер" и "ANJ".
 


Сходни връзки

ФЕНОВЕ НА ТРАША КУФЯХА В КАВАРНА НА 4-ЧАСОВ КОНЦЕРТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди