изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:54 EEST
ОБЩИНИТЕ КАВАРНА И БАЛЧИК ВКЛЮЧЕНИ В ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПО ФАР    
НовиниДо 19 септември Министерството на регионалното развитие и благоустройството приема оферти за подобряване инфраструктурата в градове с потенциално развитие на туризма, се съобщава на сайта на ведомството. Сред включените общини са и две от област Добрич - Балчик и Каварна.

Два са търговете, за които могат да бъдат подавани документи - единият за ВиК мрежа, а другият - за пътна, като общо ще бъдат вложени близо 22 млн. евро. Документи за участие в търга за рехабилитация, реконструкция и ново строителство на ВиК мрежи се събират в министерството до 18 септември. Той е по Финансов меморандум 2005 "Икономическо и социално сближаване". Проектът предвижда чрез рехабилитацията на водопроводните и канализационните мрежи да се редуцират загубите на вода и да се свържат отпадъчните води със съответните пречиствателни станции. Предвижда се замяна на сега съществуващите тръби с по-широки, ново строителство на допълнителни водоизточници и резервоари с цел да се осигури необходимото количество вода и съответното налягане в мрежата. Проектът е разделен на 10 лота, като в него са включени 19 общини, сред които Балчик и Каварна. Общата сума за строителството по проекта е 10.8 млн. евро, от които 8.1 млн. евро са по програма ФАР. Вторият търг е за строителството, рехабилитацията и реконструкцията на пътища в райони с потенциал за развитие на туризма в България и e разделен на 12 лота. Тук са включени освен двете общини от Добричка област - Каварна и Балчик, още 19 други от страната.
 


Сходни връзки

ОБЩИНИТЕ КАВАРНА И БАЛЧИК ВКЛЮЧЕНИ В ТУРИСТИЧЕСКИ ПРОЕКТИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ ПО ФАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди