изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 01:00 EEST
СКЛЮЧИХ ДОГОВОР ЗА РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ, А "ВиК" МЕ ДАДЕ НА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ    
ОбществоЖалва се пред редакцията на НДТ Красимира Апостолова

"Купих си апартамент, на който се оказа, че има висящо задължение към "ВиК" от стария собственик Йовка Тодорова Иванова в размер на 1628 лв. На 5 септември 2006 г. сключих договор от името на Йовка, тъй като в нотариалния ми акт са объркани последните две цифри от ЕГН-то ми. Внесох освен текущата си сметка и 550 лв. До момента съм изплатила цялата сума, но преди две седмици разбрах, че върху апартамента ми има наложена възбрана от съдия-изпълнител, точно заради това задължение. Минало е изпълнително дело за дълга, което е било образувано едва два дена след сключването на договора за разсрочено плащане на задължението - на 7.9.2006 г., и сега дължа 680 лв. разходи по делото плюс лихви. Защо ще плащам разходи за дело, което, според мен, е образувано неоснователно, тъй като имам договор за разсрочено плащане. Още повече изцяло съм погасила и задължението. Защо искат от мен тези пари, при условие, че аз платих дълга?" - пита Красимира Апостолова.
Потърсихме по казуса управителя на "ВиК"-Добрич, Величко Василев, който заяви следното: "Апартаментът се оказва при нас с двама собственици, явно заради неточния нотариален акт. Купувачът е поел ангажимента и е внесъл вече дължимото. В момента продължава да дължи лихвите. Проведохме среща с новия собственик, с когото уточнихме всичко, като нашият адвокат се отказа от хонорара си. Остава само да се внесат 368 лв. лихви и възбраната върху имота ще бъде свалена".
 


Сходни връзки

СКЛЮЧИХ ДОГОВОР ЗА РАЗСРОЧЕНО ПЛАЩАНЕ, А "ВиК" МЕ ДАДЕ НА СЪДИЯ ИЗПЪЛНИТЕЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди