изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:05 EEST
ПРЕДСТАВЯТ В ИЗЛОЖБА КОРЕЙСКО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО    
КултураИзложба на корейско приложно изкуство Маньонва ще бъде открита в 17.30 часа на 21 август в Художествената галерия в Добрич. Тя гостува със съдействието на община Добрич и Посолството на Корейска НДР в България.


Преди повече от 1000 години корейски занаятчии са започнали да украсяват мебели с морски миди. По-късно те са правили много опити да използват уникалните качества на мидите и техните цветове в различни форми. Така през 60-те години на миналия век създадоха нов вид изкуство, наречено Маньонва, което в буквален превод означава "картина, която живее 10 000 години", поради факта, че блясъкът и цветовете на мидите остават непроменени дълго време. Новото изкуство съчетава качествата на мидите с графично изображение.
Корея е страна на спокойствието, обиколена от морета и красива природа с прекрасни и разнообразни цветове. Желанието на  създателите на Маньонва е да предадат тази красота чрез многообразието на цветове и отблясъците на морските миди.
Днес Маньонва не само играе важна роля в художествените занаяти на Корея, но и намира своето място в много страни по света и е много търсено изкуство сред ценителите. НДТ

 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВЯТ В ИЗЛОЖБА КОРЕЙСКО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди