изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 04:32 EEST
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ 480 000 Т ПШЕНИЦА - ПРОИЗВЕДЕНИ В ДОБРИЧКО    
Любопитно82 % от пшеницата в Добричко е пожъната, като произведеното количество зърно е 480 000 т, а средният добив е скочил малко нагоре - 374 кг/дка, съобщиха вчера от регионалната земеделска служба. След приключване на жътвата се очаква произведеното зърно - около 600 000 т, да е почти два пъти повече, отколкото миналата година, когато бе получено 318 000 т, каза шефът на службата Йордан Манов.


РУСКИНИ ПРЕБИТИ И ОГРАБЕНИ КРАЙ ДВОРЕЦА

Две рускини от Санкт-Петербург, почиващи в хотел "Алсамур" /бившата почивна станция на обувен завод "Добрич"/ край Двореца в Балчик, били пребити и ограбени преди няколко вечери от неизвестен мъж, съобщиха от полицията. А. Лебедева и Ю. Николаевна се разхождали до 23.30 ч. край морския бряг. Преди да се приберат в хотела, те се отбили в барчето да пият безалкохолно. Едната си тръгнала, а другата останала да си допие колата. Слизайки по стъпалата, първата от двете дами била нападната от непознат мъж. Нападателят я съборил, набил я и я ограбил. Когато от същото място минала втората рускиня, и нея я сполетяла участта на сънародничката й. Грабителят задигнал два златни синджира и пръстена с брилянти, два чифта обеци от злато и около 50 000 лв.
НДТ - 20 август 1997 г.


 


Сходни връзки

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ 480 000 Т ПШЕНИЦА - ПРОИЗВЕДЕНИ В ДОБРИЧКО | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ 480 000 Т ПШЕНИЦА - ПРОИЗВЕДЕНИ В ДОБРИЧКО
Автор: Anonymous да 2007-08-20 @ 09:41 EEST

zasto togava hljabat poskapva?

zasto zenata na zarnoto skacha?

zasto dargavata ste vnasja zarno ot chugbina?

ПРЕДИ ДЕСЕТ ГОДИНИ 480 000 Т ПШЕНИЦА - ПРОИЗВЕДЕНИ В ДОБРИЧКО
Автор: Anonymous да 2007-08-20 @ 14:15 EEST

Защото се е увеличила за 10 год. цената на енергоизточниците, а също и на зърното, както у нас, така и по света. А и заплатите вече не са по 35 долара на месец. Сега един общ работник се цупи на 400-500 лв. При курс 1,45 лв. за долар сам изчисли колко прави това. А производителността в същото време не е нарастнала много.

Зад всички тези обстоятелства има и определен спекулативен елемент, разбира се. Но неговото влияние в момента определено се компенсира от равновесното състояние на микропазара.

По принцип е безумно Държавата да опитва да подбие цената на хлебното зърно, защото просто много по-ефективно е да се приложи друга тактическа схема, при която се използват заместители.  Например  ориз, картофи и др. Просто населението ще ограничи консумацията на хляб. Нищо страшно не произтича от това. Германия, Полша или Китай не са изчезнали от света заради това, че не "муат" бял хляб като разпрани. А в Китай, друже,  дори кюфтетата са дифецитни. :-))

 


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди