изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:44 EEST
РАЗДЕЛНИТЕ БОКЛУЦИ НА ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ВОЗЯТ ДО ВАРНА    
ЕкологияВ средата на септември в Добрич ще стартира разделно сметосъбиране. За целта вече са доставени почти всички цветни контейнери, като в най-скоро време ще започне тяхното разполагане по направените джобове в града.

Това стана ясно на традиционната кметска оперативка вчера. Със започването на учебната година ще стартира и масирана рекламна кампания както сред подрастващите, така и за цялото население. За най-малките са предвидени и различни занимателни игри и бонуси, за да им бъде разяснено на достъпен за тях език и начин разделното събиране на отпадъците. Сметопочистващата фирма "Шеле България" има вече подписан договор с организацията "Екопак" и се очаква в града да бъде доставен нов камион, съответстващ на изискванията, добави още Николова. Събраните отпадъци в различните по цвят контейнери ще бъдат извозвани на площадки във Варна, където ще става компостирането им, добави кметът.
 


Сходни връзки

РАЗДЕЛНИТЕ БОКЛУЦИ НА ДОБРИЧ ЩЕ СЕ ВОЗЯТ ДО ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди