изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:45 EET
БСП се спря на Илиян Илиев за кандидат-кмет на Монтана    
ПолитикаСофия. Илиян Илиев е утвърдената кандидатура за кмет на БСП за Монтана. Илиев е бивш депутат от БСП. Това стана ясно на пресконференция по време на заседание на Изпълнителното бюро на партията, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Днес социалистите са утвърдили и още две кандидатури за кмет - на Чипровци и Лом. Така кандидатът на БСП за Лом ще бъде досегашният кмет Пенка Пенкова, а за Чипровци - Иван Марков.
Заместник-председателят на Националния предизборен щаб на БСП Катя Николова съобщи, че в над 50 % от областните центрове БСП има вече излъчени номинации за кмет. Има определени кандидати и за сто общини.
На днешното заседание на Изпълнителното бюро са обсъждани и номинациите за Враца, Ямбол и Кърджали. За тях все още не са определени кандидат-кметове на левицата. Те ще станат ясни в края на месеца. За Кърджали са обсъждани четири имена, но избраният кандидат-кмет на социалистите ще бъде обявен около 4 - 5 септември. Там БСП обсъжда възможните кандидатури съвместно с гражданско сдружение.
Антон Кутев заяви, че издигнатият от ГЕРБ кандидат за кмет на Кърджали работи за ДПС. Партията на Борисов подпомагала единствено тази на Ахмед Доган.
Антон Кутев от Висшия съвет на БСП смята, че датата 1 септември в никакъв случай не е твърде късна за обявяването на софийския кандидат-кмет на БСП. В момента се обсъждали повече от две кандидатури за кмет на столицата. Най-вероятно на 30 август ще се проведе пленум на Висшия съвет на БСП, на който ще бъде утвърдена кандидатурата за София. Тя ще бъде обявена официално на 1 септември на Бузлуджа.
В момента текат преговорите за районни кметове на столицата. Социалистите са категорични, че в някои от районите може да бъде подкрепен и такъв кандидат, който е бил кмет в последните години.
Катя Николова заяви, че БСП ще се стреми да няма двойни кандидатури в някои общини, за да не се разделят гласовете на избирателите.
Цветомира ГЕОРГИЕВА
 


Сходни връзки

БСП се спря на Илиян Илиев за кандидат-кмет на Монтана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди