изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2020-10-24 @ 06:40 EEST
В обръщение бивш ревизор на БНБ призовава Станишев да отсрани Петков    
Политика

В специално обръщение до министър-председателя Сергей Станишев бившият депутат от 36-то НС и бивш ревизор на БНБ Кольо Парамов го призовава да отнеме политическата, организационната и изпълнителна власт от вътрешния министър Румен Петков, както и да бъде организирана нов тип охрана, гарантираща живота и здравето му.Публикуваме текста на обръщението със значителни съкращения:

"Уважаеми г-н Министър-председател,
От няколко дни съм много затревожен за нашия вътрешен министър Румен Петков. Моля медиите да съобщят за това и на гражданството, като уточнят, че здравето и животът му са в опасност.

Разбрах именно от вестник "Труд", а после и от вестник "Поглед", че някакви лоши хора, някакви "болни мозъци" в България петнят името на нашия вътрешен министър, анонимно пред европейските посланици.

Публично по телевизия, по вестници и радия повече от 20 пъти през последната година съвсем открито и явно съм настоявал България да бъде освободена от този вътрешен министър. Знам, че и депутатът Сидеров настоява постоянно за това.

Кои са анонимните, не е известно. Но щом като пишат толкова лоши анонимни писма за министъра, могат и анонимно да му сторят и други лоши неща.
А министър Румен Петков е важен човек. Той е един от най-основните и дейни свидетели за държавата ни по времето на прехода.

Г-н Министър-председател,
За Вас оценката на прехода не е голям проблем. Самият преход за Вас е онова естествено партийно израстване и успех в личен план в следствие на добре реализираната "реживковизация" в страната.

Проблемът е другаде. Той е в необходимостта час по-скоро България да има друг вътрешен министър и друг министър-председател. Състоянието в държавата ни налага спешно да вземем крути мерки и да озаптим Вашият министър - Румен Петков, отнемайки му лоста на тайната власт и възможността да ни изнудва всекидневно.

Що се отнася до Вашия пост, Вие ще решите - или трябва да се откажете от него доброволно като обявите край на тази подла коалиция, и да отидем на извънредни парламентарни избори за ВНС, или ще Ви принудим да сторите същото след 10 ноември 2007 г., но вече с по-тежки последствия.

Вашата власт, господин министър-председател, е много опасна за България и колкото по-рано проумеете тази констатация, толкова по-добре ще бъде за Вас, ако сте честен човек."

В обръщението си Парамов прави сравнение между управлението на кабинета на Станишев и това на кабинетите на Стамболов, СтамболийскиВълко Червенков, Жан Виденов, както и между поведението на Румен Петков и Исмаил Фихри, живял преди триста години, като второто е обосновано с аргумента, че "българите сме доста обременени от исляма". 

В обръщението се казва още следното:

Г-н министър-председател,
Моля Ви, назначете с изрична заповед нова охрана на вътрешния министър Румен Петков.

Той ни е необходим след 1.09 - 10.11.2007 г. жив и здрав, с ума си, в сила и съзнание, да отговаря на много важни и неотложни въпроси. Министър Румен Петков трябва да обясни пред цяла България за няколко важни неща:

- за въвеждане на принципи за неясно партийно финансиране чрез поставяне на зависимост на държавата и нейните институционални органи от вътрешно партийни, групови и частни интереси;

- за въвеждане на принципи за лансиране в политическата сфера на лица, поставили под зависимост политическата власт в България заради тайно финансиране на БСП;

- за утвърждаване на политическата корупция като фундамент и основополагащ принцип при формиране на част от новата политическа класа на България, издигане на народни представители, кметове и съветници срещу обещания и фактическо финансиране на изборни кампании и национални партийни мероприятия;

- за подмолно, неясно и неточно партийно финансиране, вкл. и от чужбина, за провеждане на определена политическа линия и поведение, касаещо коалиционна псевдоангажираност, фалш и тотална подмяна на определени и приети от национални форуми програми;

- Румен Петков акушира при "раждането" на две дузини олигарси в България. Всички те са организационно и перфектно осигурени по вертикала и хоризонтала с партийните комитети и връзки, а чрез това легитимираха огромни кражби в производствени мощности, пререгистрирани като собственост с влияние на пазари, като носители на марки и лицензи и изява в публичната и медийна среда.

Ние считаме, че спрямо Румен Петков ще е нужно да се извършат няколко диференцирани разследвания от най-малко три разследващи екипа, като се приложи схема по детайлизация на повременните факти и обстоятелства подобна и приложима за най-висшите престъпници на Ал Кайда.

Румен Петков трябва публично да отговаря пред извънреден военен съд, ако е нужно гласуван с отделен закон, за процесите по фундаменталната промяна, засягаща развитието на република България от последните 16 -17 години.

Предмет на обследването могат да бъдат редица търговки сделки, търгове, загуби и печалби за подарени банкови карти и офшорни фирми и за още, и още много неща ставали през последните шест години и ставащи и сега.

Румен Петков носи и основната отговорност за договорките с Иван Костов и взаимното парализиране на борбата с престъпността, липсата на енергична политическа опозиционна работа, както и съглашателство против интереса на България.

Той персонално носи отговорност за кадровите, финансовите и организационни комбинации при управлението на царя и ползуването на Петканов като министър - кукла на конци, за овладяване на цялата информация от службите, насочването и ползването в други не национални цели."

"Г-н Министър-председател,
България е пред самоубийствена политическа, държавна и институционална криза благодарение на Румен Петков и още няколко човека, благодарение на техните съвършени и гениални комбинации да крадат от бюджета на гладния българин, за да зидат дворци и несметно имане.

Създадената олигархична структура след Иван Костов, Милен Велчев и Румен Петков обрича българския народ на деструктивна стопанска реформа, която гарантира повсеместен глад, ромски изстъпления и охолен живот за 2-3000 семейства в страната, гръбнакът на олигархията", се казва още в обръщението. 


"А Вие, драги министър-председателю, гответе оставката си и осигурете много, много добра охрана на Румен Петков. Министър Румен Петков е много нужен, заради бъдещето на България чрез нейното близко минало", завършва обръщението си Кольо Парамов.

actualno.com


 

 


Сходни връзки

В обръщение бивш ревизор на БНБ призовава Станишев да отсрани Петков | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2020 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди