изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:49 EEST
МЕДИНИЦСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА ЩЕ ПЛАТИ ВОДАТА НА ОБЩЕЖИТИЕТО    
НовиниВчера областният управител се срещна с представители на висшето училище и управителя на "ВиК" - по повод възникналото напрежение в жилищен блок 1 по ул. "Калиакра"


Динчер Хаджиев проведе работна среща с представители на протестиращите, представител на Медицински университет Варна, Енчо Петров - материално отговорно лице и отговорник за общежитието в Добрич и Величко Василев -управител на "ВиК" ЕООД гр. Добрич, съобщиха от областна управа. При проведените разговори надделя становището, че Медицински университет Варна - като собственик на общежитието, следва да поеме цялата отговорност по организацията, контрола и отчитането на текущите разходи, както и всички останали дейности, свързани с неговото управление и стопанисване, добавят от администрацията.
В рамките на срещата е било договорено на всяко пето число от месеца представител на Медицински университет Варна да идва в студентско общежитие с фактури и касов апарат за събиране на извършените през предходния месец разходи за вода и еленергия. Определеното длъжностно лице ще издава фактура и касов бон на обитателите на общежитието за всяка събрана сума, след което заедно с представител на областна администрация и излъчен представител на обитателите на общежитието ще внасят събраните суми по направление. Според постигнатото споразумение, преди края на работния ден "ВиК" - Добрич възстанови водоподаването в общежитието, но обитателите му са задължени до 27 август да внесат в касата на дружеството стойността на последната неплатена сума за м. юли тази година. Ако договореното условие не бъде изпълнено до посочената дата, водоподаването отново ще бъде преустановено, до пълното издължаване към "ВиК".
За НДТ управителят на водното дружество коментира, че фирмата е завела и съдебен иск към Медицинския университет - Варна, за вземанията си. "Тези хора там са с общ водомер и средно на месец излиза, че един човек има консумация по 7-8 кубика вода, което е два пъти повече от нормалното. Като собственик на сградата обаче, на нас Медицинският университет ни дължи 43 хил. лв." - каза още Василев.


 


Сходни връзки

МЕДИНИЦСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ - ВАРНА ЩЕ ПЛАТИ ВОДАТА НА ОБЩЕЖИТИЕТО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди