изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 00:01 EEST
Биолчев се закани СУ да изпъди коалицията    
НовиниУниверситетът е пъдил царе, ще изпъдим и една коалиция. Това е позор.

Така се закани ректорът на СУ "Св. Климент Охридски" Боян Биолчев по повод днешното решение на кабинета огромната част от имота на Алма матер в "Двореца" - Балчик да бъде отнета и предоставена на Министерство на културата.
"С това решение на Министерския съвет се отрязва главата на университета. На 19 септември ще имаме общо събрание и ще решим каква ще бъде нашата реакция", заяви Биолчев. Той обясни, че на практика Ботаническата градина ще престане да съществува, тъй като според решението на МС университетът ще има право да ползва само разсадник и стопански двор от 11 дка, а останалите 189 дка се дават на МК.
Това вече е подигравка с най-старото училище в България. Това е една амбиция, политически инат и недалновидност, нищо друго не виждам в това, коментира възмутено ректорът като отказа да назове кой стои зад решението на МС.
Днешното решение на министерските чиновници е изненадващо тъй като идва след две решения на Върховния административен съд и едно на Върховния касационен съд, които потвърдиха правата на СУ върху целия терен и задължиха Министерството на културата да изплати на учебното заведение над 300 000 лв. Точно преди 10 дни ръководството на Университетски Ботанически градини - гр. Балчик официално обвини министър Данаилов в лъжи и му каза „сбогом, Ламбо”. Не е ясно какви са мотивите на министъра и как ще бъде ползвана територията на Ботаническата градина и сградите в нея. Скандалът започна преди близо 5 години - още по времето на неговия предшественик министър Абрашев, който искаше да я прави Център за култури и религии.  dir.bg
 


Сходни връзки

Биолчев се закани СУ да изпъди коалицията | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.70 секунди