изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:26 EET
Учредяват Националната конфедерация на туристическата индустрия на 5 септември    
ТуризъмСофия. Учредителното събрание на Националната конфедерация на туристическата индустрия ще се състои на 5 септември, съобщиха от организационния комитет. Представители на 22 организации ще се съберат в столичния хотел “Шератон”, за да сложат началото на новото формирование, което ще се изгражда по модела на Европейската конфедерация на туристическите агенти.

“Радваме се, че толкова много колеги се отзоваха на поканата да влязат в конфедерацията – заяви Георги Гергов, председател на Националния борд по туризъм. - Имаше съображения нейното създаване да се отложи и те бяха обсъдени на официална среща, но се реши да не бавим повече учредяването. Така по-бързо ще започнем работа и ще дадем възможност на другите да видят устава и платформата на конфедерацията, за да преценят дали да се присъединят”.
Меморандумът за създаване на Националната конфедерация на туристическата индустрия бе подписан на 20 април от 4 организации - Националният борд по туризъм, Българската асоциация на туристическите агенции, Българската туристическа камара и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. По-късно своите намерения да влязат в нея потвърдиха още 18 национални и регионални сдружения, работещи в областта на туризма и в сектори, които са свързани с него. Сред тях са Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти, Българската голф-асоциация, асоциациите по балнеология и спа-туризъм, Българската организация за конгресен туризъм, Българската асоциация за алтернативен туризъм, асоциациите на млекопреработвателите и месопроизводителите. Основаването на новата организация бе подготвено в тясно сътрудничество с Държавната агенция по туризъм.
“Нямаме време да се бавим, защото в туризма се натрупаха много проблеми. Трябва да побързаме и да създадем едно тяло, което е в състояние да формулира печеливши позиции и да ги отстоява пред държавата. Да спре деленето на дребни и големи „играчи” и да се обърнем към защита на общите си интереси”, коментира Георги Гергов.

focus-news.net

 


Сходни връзки

Учредяват Националната конфедерация на туристическата индустрия на 5 септември | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди