изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 12:57 EEST
Милен Велчев: НДСВ почти на сто процента няма да подкрепи Детелина Николова, ако бъде издигната от ГЕРБ    
ПолитикаСофия. Ако кметът на Добрич Детелина Николова излезе като кандидат за втори мандат, издигнат от ГЕРБ, почти на сто процента НДСВ няма да я подкрепят. Това обяви на пресконференция председателят на Предизборния щаб на НДСВ,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Велчев обясни, че НДСВ не може да подкрепи някой, който нарушава поети към партията ангажименти. Под "ангажименти" жълтият депутат посочи това, че още в края на миналата година общо 23-ма кметове, издигнати от НДСВ на последните местни избори през 2003 година, са подписали писмо до лидера на партията Симеон Сакскобургготски, в което дават съгласие да бъдат издигнати за следващ мандат от жълтата партия. Такова писмо е подписала и кметицата на Добрич Детелина Николова, за която на пресконференция в събота в Добрич Бойко Борисов съобщи, че ще бъде издигната от ГЕРБ.
По думите на Велчев, сигналите, излъчени по време на въпросната пресконференция, били "негативни" и създавали "трудности за подкрепа на Николова от страна на НДСВ". Все пак председателят на Предизборния щаб уточни, че ако Детелина Николова не бъде издигната от ГЕРБ, а бъде само подкрепена от тях, областната структура на жълтите ще вземе решение, което впоследствие трябва да бъде одобрено от Политическия съвет за това какво ще предприемат в града.
Кметицата на Добрич Детелина Николова е официално поканена на разговори в партийната централа на НДСВ в София следващата седмица. Милен Велчев изрази надежда, че срещата ще се състои.
Мария СТАЛЯНОВА

Антония Първанова уточни, че е с адресна регистрация в София, по повод спрягането й за кмет на Добрич
23 август 2007 | 16:27 | Агенция "Фокус"
София. Ще се радвам, ако съм толкова търсена за кандидат-кмет - това заяви депутатът от НДСВ Антония Първанова, която е и член на Предизборния щаб на жълтите по повод слуховете, че ще бъде издигана за кандидат-кмет в Плевен, Добрич и София, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Първанова бе категорична, че специално в столицата не са обсъждани отделни кандидатури. Това предстояло да се случи на заседание на Политическия съвет. Първанова уточни, че адресната й регистрация е в София, като се пошегува, че зададеният й от журналисти въпрос е уместен, предвид това - да не тръгнат слухове, че може да се кандидатира и за кмет на Велико Търново, например. Първанова съобщи, че в 67 общини в страната ще бъдат направени социологически проучвания, за да се тества позицията на гражданите в тези общини спрямо НДСВ. Някои от общините са Враца, Монтана, Кюстендил, Русе, Варна, Добрич, Видин, Кърджали, Бургас, Велико Търново, Ямбол и Сливен.
Освен това членовете на Предизборния щаб предвид разпределените им ресори вече са направили една обиколка из областните центрове в страната, за да се запознаят по места със ситуацията. Следващата седмица предстои втора подобна обиколка.
На заседание на Предизборния щаб днес са присъствали председателите на областните предизборни щабове на НДСВ. С тях са били обсъдени въпросите за това в кои общини НДСВ има яснота за кандидатите за кметове, които ще подкрепи или издигне. Председателят на Предизборния щаб Милен Велчев обясни, че от списъка с 23 общини, в които НДСВ обяви преди няколко месеца, че ще подкрепи кметовете за втори мандат, изключение прави единствено Добрич.
Мария СТАЛЯНОВА
 
Милен Велчев за визитата на Киро Японеца на "Врабча" 23: Централата на НДСВ е достатъчно отворено място
23 август 2007 | 16:43 | Агенция "Фокус"
София. Централата на НДСВ е достатъчно отворено място. Така председателят на Предизборния щаб на НДСВ Милен Велчев коментира посещението на "Врабча" 23 на ромския бос Кирил Кирилов - Японеца във вторник тази седмица, предаде репортер на Агенция “Фокус”. В отговор на журналистическа забележка, че медиите влизали по-трудно в централата, Велчев уточни, че охрана наистина има, но няма "фейс контрол". "Не сме дали списък от лица, за които да сме разпоредили да не бъдат пускани в централата", коментира Милен Велчев. Той добави, че вероятно Киро Японеца е имал среща в партийната централа, но лично Милен Велчев не е бил свидетел на посещението и нямал намерение да прави разследване по случая. След като и за това му бе направена забележка от журналист, председателят на Предизборния щаб обясни, че има прекалено много работа, за да се занимава с нещо, което не било от чак такова значение.
Мария СТАЛЯНОВА

 


Сходни връзки

Милен Велчев: НДСВ почти на сто процента няма да подкрепи Детелина Николова, ако бъде издигната от ГЕРБ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди