изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 13:34 EEST
Лидерът на СДС Пламен Юруков в студиото на радио "Фокус": СДС и ДСБ могат да достигнат до консенсус (ОБЗОР)    
ПолитикаВелико Търново. Лидерът на СДС Пламен Юруков гостува късно снощи в студиото на радио “Фокус” – Велико Търново. Юруков отговори на актуални обществено-политически въпроси, свързани предимно с местните избори.

На две пресконференции вчера в столицата последователно СДС и ГЕРБ не се разбраха за общите кандидатури. Ето част от това, което каза в студиото на радио “Фокус” – Велико Търново Пламен Юруков - за “политическия рекет”, за номинацията на баскетболния треньор Константин (Тити) Папазов от Демократическата партия за кметския пост в столицата, за дейността на сините структури по места.

Късат ли СДС и ГЕРБ?
“Реакцията на ГЕРБ е прибързана”, заяви председателят на СДС Пламен Юруков. “Глупости са твърденията, че съм изпаднал в зависимости. Аз винаги изказвам едни и същи тези. Това, което промени обстановката между СДС и ГЕРБ, е основано на яростната кампания, която структурите на ГЕРБ по места водят срещу нашите структури и нашите кандидат-кметове и кметове”, каза председателят на СДС по повод твърдението на председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов, че напоследък в многобройните си интервюта Пламен Юруков дава доста разнопосочни сигнали, което навеждало на съмнения, че е “изпаднал в зависимост”. “Думи като политически рекет и принуда са ми непонятни. Нормално е, когато се преговаря, всяка от страните да постави своите условия, СДС ги постави категорично”, коментира още Юруков декларацията на ГЕРБ относно преговорите със СДС, в която се казва, че ГЕРБ не приема никакви опити за политически рекет и принуда.
“ГЕРБ трябва да покаже, че наистина иска да си сътрудничим, а не да използват авторитета и помощта на СДС, за да може Бойко Борисов да спечели втори мандат. Това, което се договорихме с Бойко Борисов, не е това, което правят структурите на ГЕРБ по места”, категоричен бе Пламен Юруков.

СДС и ДСБ
“Не виждам сериозна причина за тези избори, за следващите избори, за общи проекти ние да не разговаряме с ДСБ”, заяви председателят на СДС Пламен Юруков. Той бе категоричен, че няма пречка за евентуални бъдещи съвместни действия на двете десни партии и изрази надежда, че СДС и ДСБ ще стигнат до консенсус. “Кандидатурата на Тити Папазов не е обсъждана в СДС. Ние имаме кандидатури, които са по-подходящи от Тити Папазов за кмет на град София. Ако се стигна до споразумение между десните, ние ще настояваме за нашите кандидатури”, посочи още Пламен Юруков.

СДС в страната
Моето желание е да запазим това, което имаме и ако може, да увеличим присъствието си в местната власт, заяви председателят на СДС Пламен Юруков. Според него обаче времето, с което разполага новото ръководство на сините до местните избори на 28 октомври, е твърде малко. “Това, което трябва да се има предвид, е, че в България вече има кметове с по два или дори три мандата, което им е донесло много голяма популярност. Същото важи и за Бойко Борисов – той вече 6 години не слиза от страниците на вестниците, от телевизионния екран. Ако СДС иска да има собствени кандидати, то трябва да изгражда техния образ поне 2-3 години, а не 2 месеца преди самите избори”, коментира Юруков.
По думите му именно върху това синята партия ще съсредоточи усилията си, като същевременно ще започне и работата по отношение на предстоящите парламентарни избори, включително и за местните избори след 4 години.
“СДС присъства активно и на централно, и на местно ниво. Проблемът ни не е отлив на наши членове, както повечето хора смятат, а напротив – много са тези, които искат отново да се върнат в партията. Но повечето ни структури по места са много консервативни и не приемат така лесно”, заяви още председателят на СДС.
 


Сходни връзки

Лидерът на СДС Пламен Юруков в студиото на радио "Фокус": СДС и ДСБ могат да достигнат до консенсус (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди