изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 17:29 EET
ВЧЕРА ПОЧТИ ИЗРАВНИХМЕ 100-ГОДИШНИЯ ТЕМПЕРАТУРЕН РЕКОРД    
НовиниСамо с 4 десети от градуса вчера бе по-ниска максималната измерена температура в Добрич от тази за последните 100 години. За НДТ от местното подразделение на НИМХ заявиха, че термометърът вчера е достигнал 37 градуса, а през 1911 г. на 23 август живакът се е качил до 37.4 градуса.

Най-студеният 23-и ден на август е бил през 1908 г., когато температурата е била едва 7.4 градуса, добавиха метеоролозите. За сравнение те казаха, че вчера най-ниската температура, измерена в Добрич, е била 14.4 градуса. За днес синоптиците предричат ясно, слънчево и горещо време, като максималните температури ще са около 35 градуса, а минималните - 19 градуса.
Заради високите температури е спряно и движението на тежкотоварните автомобили в светлата част на денонощието, съобщиха от Областно пътно управление. Оттам уточниха, че забраната важи за целия летен сезон и камионите биват спирани след покачването на температурите над 35 градуса. На територията на областта ТИР-ове и тежки камиони не могат да се движат през деня в две основни направления - Добрич - Варна, и Добрич - Генерал Тошово - границата Кардам.
Около 20 добричлии, пострадали от високите температури, са потърсили вчера само до обяд помощ в Спешно отделение на Многопрофилната болница за активно лечение, съобщи за НДТ началникът му д-р Георги Димитров. Това са били предимно възрастни хора с обострени хронични заболявания. Да си стоят в къщи по време на жегите, съветва д-р Димитров.
 


Сходни връзки

ВЧЕРА ПОЧТИ ИЗРАВНИХМЕ 100-ГОДИШНИЯ ТЕМПЕРАТУРЕН РЕКОРД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди