изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:39 EEST
Д-р Красимир Косев: Решението на МС за Ботаническата градина в Балчик нарушава автономията на Софийския университет    
ОбразованиеОт утре започва изваждането на кактусите и поставянето им в новото пространство. То обаче далеч не е достатъчно за събирането на техниката и базата на Ботаническия факултет на СУ.

Варна. Като “решение по целесъобразност” е окачествено решението на Министерския съвет Ботаническата градина в Балчик да мине под управлението на Министерство на културата. Това съобщиха днес на пресконференция във Варна д-р Красимир Косев, директор на Ботанически градини, Георги Велчовски, председател на сдружение “Морски паркове и градини” и Ина Манчева, директор на Ботаническата градина в Балчик, предаде репортер на радио “Фокус” – Варна.
В рамките на един месец Софийският университет "Св. Климент Охридски" трябва да се изнесе от 194 дка градина на 11 дка площ. Според д-р Косев чрез решението на МС се нарушава автономията на университета. Ботаническата градина е създавана от ВУЗ-а в продължение на повече от половин век.
От утре започва изваждането на кактусите и поставянето им в новото пространство. То обаче далеч не е достатъчно за събирането на техниката и базата на Ботаническия факултет на СУ. Д-р Косев уточни, че за миналата година приходите от Ботаническата градина възлизат на над 600 хил. лв., от които около 150 са от договори с туроператори. За тази година СУ “Св. Климент Охридски” е сключил договори за посещения на туристи с над 50 туроператори. С унищожаването на градината има голяма вероятност туроператорите да съдят университета за неизпълнение на договора. В момента се водят консултации с юристи за отговор на университета на решението на МС.
Виктория ИВАНОВА
 


Сходни връзки

Д-р Красимир Косев: Решението на МС за Ботаническата градина в Балчик нарушава автономията на Софийския университет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди