изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 12:38 EET
Зеленият чай решава проблемите с кожата    
ЗдравеЗеленият чай е вероятно най-полезният и най-често споменаваният чай в целия свят.

Освен със способността си да намалява излишните мазнини, да разкрасява с помощта на антиоксиданти и да се прави крем от него, зеленият чай се оказа, че може да е в помощ при лекуването на сериозни кожни заболявания като пърхута и псориазиса.

Това поне показват резултатите от проучването на група американски учени, публикували труда си в списание „Експериментална дерматология“.

За да изследват влиянието на зеления чай върху посочените заболявания, лекарите направили лабораторен опит с две групи мишки, заразени с псориазис – болест, при която кожните клетки започват да се делят прекалено бързо и се възпаляват.

Едната група мишлета били изкъпани в чиста вода, а другата група в екстракт от зелен чай, разтворен във вода.

Тези, които се къпали със зелен чай, развили болестта доста по-късно и общото им състояние било значително по-добро от групата, къпана само с вода.

„Ефекта на зеления чай ще ни помогне в намирането на лекарства за псориазис и пърхут, които нямат толкова силни странични ефекти като сегашните“, обясняват лекарите.

Препаратите, които се използват за лечение на тези заболявания, могат да причинят сериозни други заболявания на кожата заради прекалено силните съставки, които съдържат.

Включените в шампоаните против пърхут вещества също могат да имат странични ефекти при прекалено дълга употреба, обясняват лекарите. За съжаление, какви точно може да са последствията, не е съвсем изяснено.

„За сега използваните препарати са достатъчно добри, но бихме искали да създадем продукт, който да няма никакви или пък да има съвсем леки странични ефекти. Екстрактът от зелен чай със сигурност ще ни помогне“, завършват лекарите.

До създаването на такива лекарства можем да ви посъветваме единствено да включите зеления чай в хранителния си режим. Изстуден и с няколко ментови листа зеленият чай е прекрасен разхладителен коктейл.

tialoto.bg

 


Сходни връзки

Зеленият чай решава проблемите с кожата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди