изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 08:15 EEST
”Двореца” обвини Биолчев, че пали държавата    
НовиниЗащо, г-н Биолчев, заблуждавате обществото с невярна информация?! Защо искате да „палите държавата от четири края” и да “сваляте царе”?

Защо е този евтин популизъм -"ограбването”, „отнемането”, “разрушаването”,“оскверняването”...? Така започва отвореното писмо на директора на Държавен културен институт "Двореца"-Балчик Тошко Гяуров до ректора на СУ "Св. Климент Охридски" Боян Биолчев. В него той го призовава да спре медийната си война и с общи усилия да работят за съхраняването на паметниците на културата.
"Кой какво ви отне? Какво Ви накара да паднете толкова, че да започнете да заблуждавате и лъжете обществото до степен, в която чак сам да си повярвате", пише Гяуров. Той обвинява университетските власти, че от много време не поддържали комплекса, въпреки че получавали 50% от входната такса. Още през 2002 г. предупредил ръководството на СУ, че 70% от Ботаническата градина боледува и че тя е в ужасно състояние. След което сам поел грижата за парковете и градините и забранил достъпа на служители на СУ до комплекса.
Това направих със заповед от 2003 г., за която Вие сезирахте прокуратурата, пише Гяуров. Той се хвали, че МК само за 4 години възстановило почти целия парк на комплекса и изградило изцяло нова градина (на мястото на пустеещ паркинг). Гяуров пише, че докато СУ е завел 13 съдебни дела, вместо да се опита да реши с преговори дългогодишния спор, персоналът на Двореца е вършил работата му и обвинява лично Красимир Косев, директор на Ботаническата градина, в липсата на всякаква отчетност. Гяуров е категоричен, че никой няма да строи „къщички, кафенета, хотели и дискотеки и никоя групировка няма да влезне тук".
Повод за гневното писмо на Гяуров е заканата на Боян Биолчев от миналата седмица да свали управляващата коалицията, чието правителство реши да преразпредели собствеността в Ботаническата градина, като остави на СУ само 11 дка, а остатъка от всичките 200 дка да даде за стопанисване на "Двореца". На специална пресконференция вчера Красимир Косев заяви, че кабинетът е взел това решение въпреки всички спечелени дела (пред ВАС и ВКС) на СУ. Днес се обаква и пресконференция на министър Стефан Данаилов. dir.bg
 


Сходни връзки

”Двореца” обвини Биолчев, че пали държавата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди