изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:55 EEST
25 КУЧЕТА И ТЕХНИТЕ СТОПАНИ СПОРИХА ЗА ПРИЗОВИТЕ МЕСТА    
НовиниЗаради недостиг на работна ръка у нас собственикът на шивашка фирма "Примера" ЕООД Борислав Тачев от Каварна е готов да изнесе част от производството си в Украйна или да търси работници оттам, научи НДТ. "Примера" ЕООД е на пазара от 7 години и произвежда дамска лека конфекция.

Фирмата, която освен в морския град има цех и в село Василево, изнася продукцията си в Испания, Полша, Германия, Турция и други държави, като месечно произвежда между 20-40 хил. бройки облекла. Тачев заяви, че е готов да изнесе част от производството си в Украйна, или пък да търси работна ръка оттам, заради сходните условия. В момента във фирмата му работят 148 души, като максималният капацитет работни места бил 318 души. През лятото голяма част от персонала обаче бягал да работи по морето и това спъвало неговия цикъл на производство. Това била и основната причина за недостиг на работна ръка в предприятието му. Шивашката фирма има възможност да назначи от 150 до 200 души.
 


Сходни връзки

25 КУЧЕТА И ТЕХНИТЕ СТОПАНИ СПОРИХА ЗА ПРИЗОВИТЕ МЕСТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди