изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 21:56 EEST
Туристите вече няма да плащат на две каси пред двореца в Балчик    
НовиниБалчик. Ще приберем касата, когато си приберем и растенията, но това едва ли ще може да стане до месец. Това каза пред радио “Фокус” - Варна директорът на Университетски ботанически градини, сред които е и ботаническата градина в Балчик, д-р Красимир Косев.

 Както е известно, от няколко години ръководеното от него ведомство, което е под шапката на Софийския университет, събира такса за вход, успоредно с таксата, която събира и културният център “Двореца”. От днес ботаниците започнаха да си прибират колекциите от кактуси и палми. “Няма да чакаме крайния срок”, заяви Косев на въпрос принудени ли са да местят растенията. “Захвърлят ни в задния двор, където никога не е имало ботаническа градина”, каза още той и отрече, че и досега са били на отредените им 11 дка. Според него преди са ползвали 100 дка.
Общо 196 дка е земята в целия комплекс, от които около 130 дка са пустеещи бивши овощни градини и лозя, каза директорът на културния институт “Двореца” Тошко Гяуров. По думите му ботаниците досега са разполагали със същите 11 дка, като периотечно са заявявали претенции и за парка на двореца, а напоследък поискали и апетитните 130 дка. Върху тази площ преди няколко години културното ведомство планираше да изгради вили, но планът беше спрян. “Шумът е, защото след постановлението на МС, което е на базата на кадастрална карта, от ботаническата градина вече нямат право да събират такси за вход”, е обяснението на Гяуров.
Йорданка КАЛЧЕВА
 


Сходни връзки

Туристите вече няма да плащат на две каси пред двореца в Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди