изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 16:24 EEST
Тошо Пейков: Заинтересовани сме отношенията между Софийски университет и Министерство на културата да са добри    
НовиниСофия. Ние сме заинтересовани отношенията между Софийски университет и Министерство на културата да бъдат добри. Това каза за Агенция “Фокус” Тошо Пейков, изпълнителният директор на Фонд “13 века България” по повод възникналия конфликт между Министерството на културата и СУ “Св. Климент Охридски”.

Пейков посочи, че Фонд “13 века България” има специални задължения по закон за опазване на паметниците на културата. “Ние вече имахме едно заседание на управителния съвет по повод оброчния кръст от ІХ - Х век, както твърди проф. Петър Добрев, който е експониран в горната част на парка в Балчик и обърнахме внимание на министъра на културата, че този оброчен кръст е с голяма историческа стойност, за което той трябва да бъде поддържан в добро състояние. Министерството взе отношение и кръстът сега е в добро състояние”, каза Пейков.
“Колкото до спора със Софийски университет, университетът в лицето на професор Боян Биолчев са наши контрагенти в университетската печатница. Фондът е дарил машини за близо 800 хил. долара на Университетското издателство и там се издават някои от изданията, които издателският съвет, начело с академик Вера Мутафчиева, утвърждава. Ние желаем взаимоотношенията да бъдат добри, за да бъдат те в полза на изданията, които са белите петна в литературата в историята, каквито издания утвърждава издателския съвет”, заяви Пейков.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Тошо Пейков: Заинтересовани сме отношенията между Софийски университет и Министерство на културата да са добри | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди