изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 19:07 EEST
ВАНДАЛИ ПОДПАЛИХА ШАПКАРНИЦАТА В "СТАРИЯ ДОБРИЧ"    
НовиниВандали са подпалили вратата на Шапкарницата в Стария Добрич, научи НДТ. Пред човек на НДТ колегите ни Георги Колев и съпругата му Марияна Колева разказаха, че золумът открили едва сутринта, когато Гошо отишъл на работа. "Цяло чудо е, че огънят не се е разраснал и е угаснал от само себе си.

Господ ни е пазил и нас, и целия комплекс, защото днес /б.а. - вчера/ можеше вече да няма "Старият Добрич" - коментира Марияна Колева. "Всъщност, момчето от Геврекчийницата, което идва към 1 часа през нощта, по някое време - към 2.00 - 2.15 часа усетило, че мирише на пушек, но решило, че неговата пещ връща или пък просто нещо в нея тлее и оттам идва миризмата" - разказа Георги Колев.
На практика, злосторници са счупили стъклото на дюкяна и са пробвали да подпалят врата. Марияна Колева показа цвете, което изглежда досущ като хербаризирано, а се е намирало на три метра навътре от вратата в работилницата. Полицията е иззела бутилка, която е била пред вратата, но според говорителя на дирекцията, няма данни за запалителна течност. Г. Колев добави, че нищо от работилницата не липсва, но пък и разказа, че това не е първия случай в комплекса. "В последно време почти всеки ден колеги от другите работилници се оплакват. Редовно дърворезбарят чисти повърнато и какво ли още не. В комплекса се събират наркомани. Уринират, където им падне. Неотдавна бяха счупили стъклото на иконописеца и му откраднали радиото. Това е един музей и е част от визитката на Добрич. Редно е да има охрана, поне така смятам" - каза още Колев. Сред гостите на шапкаря са всички видни личности, идвали по какъвто и да е повод в града, шапка - даже две, от този дюкян си купи по време на пребиваването в града и именитият режисьор Франсис Форд Копола.
Зам.-кметът Иван Колев заяви за НДТ, че според нормативната уредба, когато общинска собственост е отдадена на концесия за определен период от време, то концесионерите имат грижата за всичко. Според него, охрана може да бъде наета на обекта, ако всички, които са наели дюкяни там, си направят обединение и сключат договор за охрана.
 


Сходни връзки

ВАНДАЛИ ПОДПАЛИХА ШАПКАРНИЦАТА В "СТАРИЯ ДОБРИЧ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди