изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 20:41 EEST
Софийските организации на СДС и ДСБ не се срещнаха    
ПолитикаСофия. Софийската организация на Демократи за силна България не уважи поканата на колегите си от СДС за среща-разговор във връзка с местните избори в столицата. От ДСБ са изпратили тази сутрин писмо до софийската организация на СДС, с което ги уведомяват, че имат "неотложни ангажименти".

Това съобщи на пресконференция лидерът на софийското СДС Борислав Бориславов, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Бориславов обясни, че срещата е отложена за утре в 11 часа. Въпреки всичко, Бориславов коментира ситуацията в София. Така от думите му става ясно, че пред СДС все още има три варианта. Първият е - да подкрепят Бойко Борисов, вторият - да се коалират с ДСБ и третията - да излязат със собствена кандидатура за кмет. Бориславов бе категоричен, че разговорите между СДС и ГЕРБ не са приключвали като последно той е провел разговор с Бойко Борисов по телефона вчера. Така до утре вечер, когато ще се проведе областното заседание на СДС, е възможно "да се случи всичко". СДС са готови със самостоятелната си кандидатура в лицето на Иван Нейков, настоящ общински съветник и председател на бюджетната комисия в Столичния общински съвет, и той ще бъде предложен независимо от това какво ще се случи по време на десните преговори.
Софийският лидер на СДС обаче бе категоричен, че Нейков би могъл да победи Борисов единствено ако бъде издигнат от всички десни партии в столицата. Проблемът тогава щял да бъде за ГЕРБ, които нямало да могат да се позиционират в дясното политическо пространство и щели да останат трайно в центъра. "Все пак основният ни противник на тези избори не е нито Бойко Борисов, нито Иван Костов. Това е Румен Овчаров и БСП", бе категоричен Бориславов.
Запитан от репортер на "Фокус" дали ще приемат условието на Иван Костов - в евентуална обща листа за общински съветници да не влизат определени лица от СДС, които към момента са в общината, Бориславов каза: "Наглост е да искаш досегашният председател на Столичния общински съвет и председателят на групата на СДС в Общината да не влизат в листата за общински съветници. Това означава, че обричаш предварително разговорите на провал". Бориславов бе категоричен, че всички настоящи общински съветници от СДС са хората, които са променили модела "Стефан Софиянски" и те в никакъв случай не са част от статуквото.
Мария СТАЛЯНОВА
 


Сходни връзки

Софийските организации на СДС и ДСБ не се срещнаха | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди