изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:41 EEST
381 ФИРМИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В "СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО"    
Земеделие381 индиректни и директни фирми ще се представят в тазгодишното 15-то издание на международното специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него".

То ще бъде открито днес от 10 часа пред спортна зала "Простор" от зам.-министъра на земеделието и продоволствието Светла Бъчварова. Сред официалните гости на откриването ще бъдат кметът на Добрич Детелина Николова, негово превъзходителство Вячеслав Кочанов - извънреден и пълномощен посланик на Република Беларус в България, народните представители д-р Ердинч Хаджиев, Сияна Фудулова, Венцислав Върбанов и Бойко Боев, изпълнителният директор на държавен фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков, Карсол Тортола - търговско-икономически съветник в посолството на Кралство Испания, Корол Биеджицки - втори секретар в отдел за промоция на търговията и инвестициите в посолството на Република Полша.
В дните на изложението - до 31 август, в Добрич ще се съберат представители от всички сектори на селското стопанство. Най-много са фирмите, които ще участват в агропроявата със селскостопански машини и оборудване - 82 процента. Следват ги фирмите, предлагащи семена и посадъчен материал. Много от участниците в "Селското стопанство и всичко за него" ще представят нови продукти, някои от които ще бъдат презентирани за първи път в България. Сред тях е трактор Т 7 000 на "Ню Холанд", който ще бъде в продажба от следващия месец. Новост за българския пазар са гюм от нераждаема стомана, представен от "Сидиа" ООД, вилица за камъни на "Агротехчаст" АД, тракторите "Хърлиман" на "Агромашина" и др. На тазгодишното издание руският гигант в машиностроенето "Ростселмаш" ще се представи с най-новия си зърнокомбайн ACROS-530, който е с 15 процента по-производителен от своя предшественик.
Общата площ, на която фирмите-изложителки ще представят своята продукция, е 10 248 кв. м, което е със 740 кв. м повече в сравнение с предходната година. Разгърната площ е 15 000 кв. м. За растящия интерес към международното специализирано изложение говори фактът, че 25 процента от фирмите са нови участници, каза на пресконференция изпълнителният директор на "Добрички панаир" АД Екатерина Димова. Тя сподели, че три фирми - Добруджански земеделски институт край Генерал Тошево и добричките "Пряспа" и "Семена", са участвали във всяко едно от изданията. В рамките на изложението на специална естрада ще се представят Духовият оркестър на Добрич с диригент Стоян Монов, ансамбъл "Добруджа" с главен художествен ръководител Стоян Господинов, ансамбъл "Добротица" с главен художествен ръководител Александър Александров, таналтливи деца от поп-рок студио "Сарандев" с ръководител Божана Байчева. На коктейл тази вечер "Добрички панаир" ще връчи традиционните си призове - на български производител и търговско представителство. НДТ

 


Сходни връзки

381 ФИРМИ СЕ ПРЕДСТАВЯТ В "СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО И ВСИЧКО ЗА НЕГО" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди