изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 09:27 EEST
ДСБ нямало да подкрепи Нейков за кмет на София    
ПолитикаНе е възможно издигането на Иван Нейков като общ кандидат на ДСБ и на СДС за кмет на София. Причината е, че той е част от сегашното управление на столицата.

Това заяви шефът на софийската организация на ДСБ Атанас Атанасов, предаде БГНЕС. Нейков, който е общински съветник и шеф на бюджетната комисия в Столичния общински съвет, е кандидатът на столичните седесари. Нашият проблем не е кмета Бойко Борисов, нито БСП, а начинът на управление на София, посочи Атанасов. Разговорите със СДС ще продължат, увери Атанасов.
Националното ръководство на ДСБ реши да се отложи предвиденото за 2 септември заседание на градската структура, на което се очакваше да се изясни позицията на партията за столичен кмет, като по този начин се дава повече време за преговори със СДС за единната дясна кандидатура. Атанасов заяви, че има доста имена, които се обсъждат, но отказа да ги назове с аргумента, че първо трябва да се проведат разговори със СДС. В същото време Атанасов поясни, че ДСБ не е спряло подготовката за явяване на изборите със самостоятелна кандидатура.
СДС няма да приема ултиматуми, категорично отговори председателят на групата на общинските съветници от синята партия в Столичния общински съвет Стефан Иванов, цитиран от Фокус.
По-рано софийската организация на ДСБ отхвърли поканата на СДС за среща за местните избори в столицата. Срещата е отложена за сряда в 11 часа, съобщи лидерът на софийското СДС Борислав Бориславов, предаде Фокус.
Според него пред СДС все още има три варианта. Първият е да подкрепят столичния кмет Бойко Борисов, вторият - да се коалират с ДСБ и третият - да излязат със собствена кандидатура за кмет. Бориславов бе категоричен, че разговорите между СДС и ГЕРБ не са приключвали като последно той е провел разговор с Борисов по телефона в понеделник. По думите му до сряда вечерта Областният съвет на СДС няма за затваря врата и няма да отхвърля вариант.
Според Бориславов основен противник в София е БСП, съобщи БТА.
СДС били готови със самостоятелната си кандидатура на Иван Нейков. Той щял да бъде предложен, независимо какво ще се случи по време на десните преговори.
"Наглост е да искаш досегашният председател на СОС и шефът на групата на СДС в Общината да не влизат в листата за общински съветници. Това означава, че обричаш предварително разговорите на провал". Това каза Бориславов по повод условието на Иван Костов в евентуална обща листа за общински съветници да не влизат лица от СДС, които са в общината. "Без да има обща листа за общински съветници между СДС и ДСБ, не може да има обща кандидатура за кмет на столицата. А СДС няма да приема ултиматуми", коментира и шефът на групата на общинските съветници от синята партия в СОС Стефан Иванов.
 


Сходни връзки

ДСБ нямало да подкрепи Нейков за кмет на София | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди