изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 17:20 EEST
Килограм хляб през февруари ще надхвърли 2,50 лева, е прогнозата на добруджански фермери    
Земеделие

Добрич. Над 2,50 лева ще е цената на килограм хляб през февруари. Това заявиха пред радио “Фокус” - Варна зърнопроизводители от Добруджа. Основанието им е, че стойността на продукцията се изчислява по формулата 1 към 2 към 4 в съотношение зърно - брашно - хляб.



Очакванията на фермера от Крушари Кирил Жендов е, че още в първите месеци на следващата година нивото на пшеницата ще достигне 600-700 лева за тон, а слънчогледът ще се търгува за 1000 лева. По думите му тогава ще се появи дефицит на хлебно зърно. В момента румънски търговци купуват тон българско жито по 450 лева, а родните прекупвачи дават с 50 лева по-малко и пшеницата се изнася за северната ни съседка.
Наесен площите с пшеница ще са 10-12%, каза още Жендов. Според него есенната култура ще гарантира някакви доходи на производителите при суша, които да компенсират загубите от царевица и слънчоглед.
Йорданка КАЛЧЕВА
 


Сходни връзки

Килограм хляб през февруари ще надхвърли 2,50 лева, е прогнозата на добруджански фермери | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди