изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:13 EEST
Парамов призовава Станишев да отстрани Петков или да му сложи охрана    
ПолитикаВ специално обръщение до министър-председателя Сергей Станишев бившият депутат от 36-то НС и бивш ревизор на БНБ Кольо Парамов го призовава да отнеме политическата, организационната и изпълнителна власт от вътрешния министър Румен Петков, както и да бъде организирана нов тип охрана, гарантираща живота и здравето на същия. Публикуваме пълния текст на обръщението:


"Уважаеми г-н Министър-председател,
От няколко дни съм много затревожен за нашия вътрешен министър Румен Петков. Моля медиите да съобщят за това и на гражданството, като уточнят, че здравето и животът му са в опасност. Разбрах именно от вестник “Труд”, а после и от вестник “Поглед”, че някакви лоши хора, някакви “болни мозъци” в България петнят името на нашия вътрешен министър, анонимно пред европейските посланици.
И си викам аз, я да информирам министър-председателя да не би да стане някаква грешка. До сега знам със сигурност, че публично по ТВ, по вестници и радия, повече от 20 пъти през последната година съвсем открито и явно съм настоявал България да бъде освободена от този вътрешен министър. Знам, че и депутатът Сидеров настоява постоянно за това. Кои са анонимните, не е известно. Но щом като пишат толкова лоши анонимни писма за министъра, могат и анонимно да му сторят и други лоши неща.
А министър Румен Петков е важен човек. Той е един от най-основните и дейни свидетели за държавата ни по времето на прехода. И тъй като скоро ще се наложи да правим равносметка на периода на прехода, за да оценим от къде идваме и как ще продължим, ще са ни нужни свидетели. Отговорите на въпросите, които очакваме да получим за дейността на Румен Петков – българския Фуше, ще са един важен етап и щрих към оценката за българския преход.

Г-н Министър-председател,
За Вас оценката на прехода не е голям проблем. Самият преход за Вас е онова естествено партийно израстване и успех в личен план в следствие на добре реализираната “реживковизация” в страната. Проблемът е другаде. Той е в необходимостта час по-скоро България да има друг вътрешен министър и друг министър-председател. Състоянието в държавата ни налага спешно да вземем крути мерки и да озаптим Вашият министър – Румен Петков, отнемайки му лоста на тайната власт и възможността да ни изнудва всекидневно.
Що се отнася до Вашия пост, Вие ще решите – или трябва да се откажете от него доброволно като обявите край на тази подла коалиция, и да отидем на извънредни парламентарни избори за ВНС, или ще Ви принудим да сторите същото след 10 ноември 2007 г., но вече с по-тежки последствия.
И тъй като Вие добре разбирате от история, а като доктор по тази наука сте защитил и дисертация за военните униформи, искам да Ви подскажа нещо много сериозно и много значимо. Вашият вътрешен министър Румен Петков и още пет – шест шмекера от отдел “Идеологическа политика” на ЦК на БКП от преди 10 ноември 1989 г. Ви опълчиха срещу хора в България, които вечно се чувстват във военни униформи. Те ще Ви направят и новата оценка след 10 ноември 2007 г.
Чудя Ви се на ума, защо се поведохте по интригата на лакеите на Милко Балев, когато баща Ви ги ненавиждаше и в съня си. Та Вие като министър-председател получихте толкова много в аванс, колкото никой премиер до сега не е калкулирал. Ако добавите и признанието на президента Буш, залогът към Вас действително е огромен. Огромен, но с този вътрешен министър до никъде не може да стигнете, а и не бива, защото и двамата в тандем, а и по единично трябва да напуснете властта.
Вашата власт, господин министър-председател, е много опасна за България и колкото по-рано проумеете тази констатация, толкова по-добре ще бъде за Вас, ако честен човек.

Г-н министър-председател,
Повлиян от Вашите исторически сравнения за управлението на държавата, за мястото на традициите, утвърждаване държавността чрез стила на военната униформа и други трактовки ползувани от дисертацията Ви, аз се поразрових в историята. Върнах се назад, като търсих приликата и усета за властност в сравнителен план у някои вътрешни министри, участвали в управлението на държавата ни под робство и след това. Търсих зависимостта на сила и слабост на първите мъже в държавата, от техните вътрешни и военни министри, тяхната неспособност на първите (премиерите) да се отърват от вторите (министрите).
Констатирах поразителна прилика, когато действията и силният манипулационен акцент в работата на вторите (вътрешните и военните министри) са били предпоставка за провал на кабинета и министър-председателя, когато те решат. Натъкнах се на голямата зависимост на министър-председателите от вторите и последвалите ги тежки и гладни години за България. Справка: Стамболов, Стамболийски, Вълко Червенков, Антон Югов, Жан Виденов. Дано Вие не сте последен поредният, тъй като имате ограничено време, а и друга вторична лична зависимост.
Тези дни професор Исак Паси зададе от страниците на вестник “Труд” въпроси, засягащи българите, а именно – “Има ли национален характер?” Той прецизно и както винаги научно изведе условието, че “българинът е изтъкан от противоположности”. И тъй като по природа българите за разлика от другите балкански народи и най-вече гърците сме обременени доста от исляма, реших да направя и другото сравнение, което е характерно за Вашето коалиционно управление.
Натъкнах се на поразителна близост и прилика като действия, приоритети и модел на поведение от преди 300 (триста) години и днес. Обект на изследването ми вече трети месец са поведението на двама човека, като проява на хитрост и наглост, конспиративност и явност, фалш и лъжа, лицемерие и подлост, зависимост, продажност, егоизъм и безобразност.
Изследвах по мой модел и сравнителен базис характерите, стила и човешкия опит на софийския каймаканин Исмаил Фихри и този на вътрешния ни министър Румен Петков. Поразен съм от съвпаденията и резултата.
Не бива да Ви отнемам от времето с моите детайлни психоанализи, по-скоро ще Ви съобщя няколко акцента, за да построя логиката си за другата необходимост от Вашите бъдещи действия.
През XVI, XVII, XVIII век в София се е знаело всичко за всеки. Тогава специални вестоносци съгледвачи и надзиратели, а по-късно и заптиета са следили за всяко нещо в града, и това дори кой посещава Централната софийска баня и какво е неговото поведение там.
Софийският каймаканин е властвал в София от 1705 г. до 1718 г. и е бил добре запознат дори и с гостуването на лейди Мери Монтегю (1689-1762), съпруга на английския посланик в Цариград, в топлата софийска баня. Той, каймаканинът Фихри, е бил и нещо като вътрешен министър по съвместителство, но така или иначе, според мен, е единственият в историята на София, който през последните 300 години надминава по информираност днешния Румен Петков.
Редно е да признаем, че 300 години по-късно каймаканинът Фихри има достоен наследник в лицето на Румен Петков. По информираност и някои други неща българският вътрешен министър не само знае всичко за всеки, като интрига или зависимост, но “достойно” се ползва от принципите на каймаканина Исмаил Фихри. А именно:
- да разделя българите на отделни групи по заможност, като ги ползва, противопоставя, злепоставя и скарва, както е рекъл султанът;
- да обогатява чрез зестрите на българските чорбаджии (новите хаджи Иванчо-пенчови наследници) касата на султана и своята;
- да задиря богатите, бели и именни кадъни, като ги принуждава да му донасят за всичко, което мъжете им правят;
- да поставя в зависимост властта, заради десятъка самият велик везир и везирите при Високата порта.

Г-н министър-председател,
Тогавашният каймаканин Исмаил Фихри не е вярвал, че за него може да се намери “ни ятаган силен, ни човек черен”. Но са му отляли куршум сребърен и той свършил добра работа.
Та заради това, г-н министър-председател, се тревожа за здравето му и да не би да похабят нашият вътрешен министър. Те – лошите хора, “болните мозъци”, както той ги нарича, не само могат да му навредят като задават лоши въпроси, но те могат и друга по-лоша работа за здравето му да сторят.

Г-н министър-председател,
Моля Ви, назначете с изрична заповед нова охрана на вътрешния министър Румен Петков.

Той ни е необходим след 1.09 – 10.11.2007 г. жив и здрав, с ума си, в сила и съзнание, да отговаря на много важни и неотложни въпроси, а не на “пасквили” и тем подобни анонимки. Министър Румен Петков трябва да обясни пред цяла България за няколко важни неща:
- за въвеждане на принципи за неясно партийно финансиране чрез поставяне на зависимост на държавата и нейните институционални органи от вътрешно партийни, групови и частни интереси;
- за въвеждане на принципи за лансиране в политическата сфера на лица, поставили под зависимост политическата власт в България заради тайно финансиране на БСП;
- за утвърждаване на политическата корупция, като фундамент и основополагащ принцип при формиране на част от новата политическа класа на България, издигане на народни представители, кметове и съветници срещу обещания и фактическо финансиране на изборни кампании и национални партийни мероприятия;
- за подмолно, неясно и неточно партийно финансиране вкл. и от чужбина за провеждане на определена политическа линия и поведение, касаещо коалиционна псевдоангажираност, фалш и тотална подмяна на определени и приети от национални форуми програми;
- Румен Петков акушира при “раждането” на две дузини олигарси в България. Всички те са организационно и перфектно осигурени по вертикала и хоризонтала с партийните комитети и връзки, а чрез това легитимираха огромни кражби в производствени мощности, пререгистрирани като собственост с влияние на пазари, като носители на марки и лицензи и изява в публичната и медийна среда.

Ние считаме, че спрямо Румен Петков ще е нужно да се извършат няколко диференцирани разследвания от най-малко три разследващи екипа, като се приложи схема по детайлизация на повременните факти и обстоятелства подобна и приложима за най-висшите престъпници на „Ал Кайда”.
Румен Петков трябва публично да отговаря пред извънреден военен съд, ако е нужно гласуван с отделен закон, за процесите по фундаменталната промяна, засягаща развитието на република България от последните 16 -17 години. Подобен на процеса на диктатора Нуриега, нашият Румен Петков може да бъде твърде полезен за необходимият ни анализ като оценка за прехода.
Детайлизацията може да включи реакцията на бандитизма с връзки към партийната олигархия, превърнала се в икономическа, за престъпността на отделни министри, съдии и прокурори, подкупни чиновници – негови авери и около царя.
Предмет на обследването могат да бъдат редица търговки сделки, търгове, загуби и печалби за подарени банкови карти и офшорни фирми и за още, и още много неща ставали през последните шест години и ставащи и сега.
Румен Петков носи и основната отговорност за договорките с Иван Костов и взаимното парализиране на борбата с престъпността, липсата на енергична политическа опозиционна работа, както и съглашателство против интереса на България. Той персонално носи отговорност за кадровите, финансовите и организационни комбинации при управлението на царя и ползуването на Петканов като министър – кукла на конци, за овладяване на цялата информация от службите, насочването и ползването в други не национални цели.

Г-н Министър-председател,
България е пред самоубийствена политическа държавна и институционална криза благодарение на Румен Петков и още няколко човека, благодарение на техните съвършени и гениални комбинации да крадат от бюджета на гладния българин, за да зидат дворци и несметно имане.
Създадената олигархична структура след Иван Костов, Милен Велчев и Румен Петков обрича българския народ на деструктивна стопанска реформа, която гарантира повсеместен глад, ромски изстъпления и охолен живот за 2-3000 семейства в страната, гръбнакът на олигархията.
Вие, г-н министър-председателю, би следвало да забелязвате, че напоследък някои от тези олигарси, с които Румен Петков другарува са поизнервени вече. Те не реагират адекватно и нормално, може би заради злоупотреба с алкохол или от загубите, които понасят.
Онзи ден в медиите Камен Пенков, заместник-министър на Румен Петков, първо се чудеше как да охарактеризира ромите в присъствието на Цветели Кънчев, а после се спъна в себе си, когато го попитаха как да оценява футболните изцепки на Гриша Ганчев. В същото време в Пловдив Георги Гергов елимира шекерения бос Ветко с нова туристическа организация заради лакомия. Жените им устройват партита по 400, по 800, по 1200 души с последна мода и салюти заради бедността и глада на България.

Г-н Министър-председател,
Това ли е елита на България? Тези хора ли са бъдещето на България? Това ли е социалната демокрация на БСП? Тези хора ли олицетворяват Вашите желания, Вашата нагласа за промяна на България? Тези хора бяха родени като олигарси един по един със съгласието, с програмата, с желанието, дори с позорния смях на Вашия вътрешен министър.
Смехът в Евсиноград на Румен Петков, царя и Доган, техният позорен смях, ведно с театъра им не след дълго трябва да угасне. Защото оставиха един народ да проси и да се гъгне от зависимост и глад. Защото след смеха на Иван Костов и те доказаха, че са олицетворение на тяхната елементарна и прозаична лакомия, наглост към търпението и експериментите издържани до сега от българи, турци, роми и всички български граждани взети заедно.

Г-н Министър-председател,
“Вземете се в ръце”, както Пеньо Пенев подканяше бригадирите в Димитровград и бъдете достоен министър-председател, макар че Ви остава малко да управлявате България. “Партийността” на Румен Петков и зависимостта, в която сте попаднал от него ще Ви погодят лоша шега. Разберете, това не засяга само вас двамата, това засяга България. И тъй като Вие трудно ще осъзнаете голямата реалност, а и не можете да реагирате на зависимостта Ви от Румен Петков, аз Ви предлагам да си отидете с мир, както Стефан Цанев препоръча на Жан.
Олигарсите имат пари и имоти, не жалете за тях. Вие сте беден, а когато се убедите, че сте работили за тях чрез “кауза на партията”. ще разберете, че това е “кауза на обкръжението” на Румен Петков, а от тук - и що е “реживковизация”.
Днес Вие сте един идеален инструмент, един ключ на “реживковизацията”. А Вашият баща мразеше Живков заради наглостта му и това, че бе го направил зависим за бъдещето си.
Докато баща Ви Димитър Станишев партизанстваше в балкана заради една утопия, като се мъчеше да разбере що за исполин е Добри Джуров, Тодор Живков получаваше задачи от Гешев да блокира софийската партийна организация.
Днес, получаващият задачи сте Вие, за да осигурите реализацията и да защитите имането на Живковите наследници и копоите му. Те нямат насита нито сега, нито вчера, когато злепоставяха и ликвидираха Луканов. Злепоставянето на Андрей Луканов от такива като Румен Петков е една неопровержима истина, с която враговете на старта на промяната злоупотребяват често. Нагаждачът Румен Петков, тогава нямаше нищо общо с реформаторските идеи и подходи на Луканов.
Нещо повече, Луканов никога не е приемал сервилността на шмекера, “мазния” партиен другар като обект на партийна присаденост. Той много добре осъзнаваше, че идеите му няма да намерят място, защото част от живковистите ще ги приемат “де факто”, а това означаваше, че успехът му би бил съмнителен. И не заради друго, а само заради идеята на прехода Луканов бе информирал чрез службите в Съветския съюз за своите намерения – самият Димитър Станишев.
Той – Вашият баща - се движеше по “ръба на бръснача” и вътрешно бе убеден, че Живков по същество е една реална фантасмагория, а на практика една непреодолима сила. Философо-историческият подход на баща Ви предопределяше друг път в развитието на България, коренно различен от личностния на Живков.
А днес Вие се разминавате с него, днес Вие сте в плен на ретроградната живкова гвардия с най-пошлите и коварни методи за кражба на всевластие и за перфектни манипулации.
Трябва сам да решите, дали е необходимо да се отдалечите или поне да се разграничите от тези прийоми – вредни за България и нейното европейско членство.

Г-н Министър-председател,
Ако днес беше жива лейди Мери Монтегю, не би пропуснала да отрази в своите 52 “писма от Изтока”, Лондон, 1763 г., че тук в София вече вътрешен министър е Румен Петков на мястото на стария и хитър софийски каймаканин Исмаил Фихри, защото действията като зависимости са същите?!
- И тогава и днес правителството се определя в сарая. Там се уточнява съставът му и необходимите промени;
- И тогава и днес се знае коя баня на кой олигарх е собственост;
- И тогава и днес всички ходят в сарая, за да просят за помощ, да донасят и злепоставят българите;
- И тогава и днес вътрешният министър знае коя ханъма от баните с кой мидюрин си хортува;
- И тогава и днес бащите и правнуците на Хаджи Иванчо Пенчович строят уж черкви, но искат прошение от сарая, като го възнаграждават бея или каймаканина с кесии жълтици.

Какво са направили българите, господин министър-председателю? Ритнали са султана и правителството му?!
- Кажете на Доган, господин министър-председателю, че той не е султан, а мандатоносител;
- Кажете на Доган да престане да унижава българите чрез Данчо Цонев – Ментата, чрез адвокати, които имат съда като частен, чрез инженери, които експлоатират земята и богатства заради него;
- Кажете на Доган, че новия шуменски затвор, гласът на Имама от Тамбул джамия ще е отекнал за времето толкова силно, колкото е и лошото от днешното ни унижение;
- Кажете на Доган, че той прекалява с експериментите, издържани от търпеливите българи и работливите турци. Припомнете му на него и на царя, че до Владайското въстание търпението на българските селяни е било заради великодушието им към властта. След това историята се преобръща и затова се налага спешната необходимост от бързото разширяване и осъвременяване на Шуменския зандан;
- Кажете на Доган, че неговата наглост все таки трябва да има край и сила на въздържането достойно за един философ, макар и зорлен направен като такъв.

А Вие, драги министър-председателю, гответе оставката си и осигурете много, много добра охрана на Румен Петков. Министър Р. Петков е много нужен, заради бъдещето на България чрез нейното близко минало", пише Кольо Парамов. /БГНЕС

 


Сходни връзки

Парамов призовава Станишев да отстрани Петков или да му сложи охрана | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди