изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:46 EEST
ДОБРИЧЛИЯ ЗАГИНА ПРИ СРУТВАНЕ НА СТЕНА ВЪВ ВАРНА    
Общество30-годишният Любомир Иванов от Добрич загина на място вчера при срутване на стена в центъра на Варна.

Пострадал е и 57-годишният Александър Василев, също добричлия. Колеги обаче успели веднага да го извадят изпод срутилата се стена. Състоянието му не е наложило приемането му в болница.
Инцидентът станал малко след 11 часа по ул. "Ген. Паренсов" 25. По данни на инспекцията по труда във Варна, причината е срутена кирпичена стена от старата къща, която повлякла и новоизградена подпорна стена на строежа. "Чухме само ужасяващ грохот и викове" - разказаха живеещи в непосредствена близост до мястото на трагедията. Според тях, над дупката са се издигнали 10-метрови кълба прах от порутената стена. "От убития добричлия се виждаха само главата, раменния пояс и част от шията, целият бе посинял" - разказаха очевидци. За изваждането на трупа са били необходими часове. На помощ се е притекъл високопроходим автомобил "Ленд Роувър" на Гражданска защита.
Възложител на строежа, където се случи трагедията, е "Сити консулт" ООД, а изпълнител - добричката фирма "Вени" ЕООД. Всички работници също са добричлии. Началото на строежа е било дадено на 10 август и трябва да продължи в рамките на година и половина. Според шефа на Инспекцията по труда във Варна Иван Иванов, "Вени" ООД вече е била проверявана преди години и тогава са били констатирани нарушения в работата й при изпълнението на обект на Златни пясъци. Първоначално извършената вчера проверка показала, че и загиналият, и раненият работник са били с трудови договори. Те били преминали и инструктаж за безопасност, но по време на инцидента били без лични предпазни средства и работно облекло. Цялостната проверка на Инспекцията по труда се очаква да приключи в 14-дневен срок.
За инцидента е уведомена и Варненската окръжна прокуратура. По случая е образувано досъдебно производство за причинена смърт поради незнание или немарливо изпълнение на дейности, които представляват източник на повишена опасност. НДТ

 


Сходни връзки

ДОБРИЧЛИЯ ЗАГИНА ПРИ СРУТВАНЕ НА СТЕНА ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди