изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:16 EEST
ИЗЛОЖЕНИЕТО СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВИТРИНА НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО    
ЗемеделиеИзложението се превръща в своеобразна витрина на селското стопанство у нас - все по-пълна и все по привлекателна.

 Броят на участниците е доказателство, че все повече производители имат самочувствието да застанат пред клиентите и пред партньорите си. Това заяви вчера кметът на Добрич Детелина Николова по време на официалното откриване на 15-ото международно специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич. Сред гостите бяха Детелина Николова, кметът на община Добричка Петко Петков, народните представители Сияна Фудулова, Венцислав Върбанов и Бойко Боев, директорът на държавен фонд "Земеделие" Димитър Тадаръков, генералният директор на Националната ветеринарно-медицинска служба Жеко Байчев, представители на посолството на Полша у нас.
Основната задача на ДФ "Земеделие" е производителите да получат равен достъп до европейския пазар, да станат по-конкурентноспособни и да имат по-висок обществен статус. Това заяви при откриването изпълнителният директор на фонда Димитър Тадаръков. Той припомни, че за периода 2007-2003 г. България ще получи за земеделие от ЕС 6,5 милиарда евро. От тях 3,2 милиарда ще са по програмата за развитие на селските райони, а 3, 3 милиарда - за директни плащания. От септември стартирала мащабна информационна кампания за разясняване на програмата за развитие на селските райони.
По традиция журналистите не бяха поканени да отразят връчването на наградите на панаира.
НДТ

 


Сходни връзки

ИЗЛОЖЕНИЕТО СЕ ПРЕВРЪЩА ВЪВ ВИТРИНА НА СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди