изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 09:13 EEST
"БЪЛГАРИЯ НА ДЛАН" В ДОБРИЧ    
НовиниКметът на Добрич ще открие изложбата "България на длан" на 30 август от 17.30 часа в изложбената зала на Регионалния исторически музей в АЕМО "Стария Добрич", съобщават от пресслужбата на общината.

Експозицията гостува за първи път в града по покана и със съдействието на Детелина Николова. Изложбата на Алтернативното театрално образователно сдружение  "България на длан" представя триизмерни репродукции на известни исторически сгради и паметници на културата в България, които оживяват чрез звука и художественото осветление. Те са изработени от екипи на обединените ателиета "България на длан", в които участват видни български макетисти, скулптори, осветители, озвучителни и софтуерни студия. Автор на проекта е режисьорът Съни Сънински.
Експозицията "България на длан" ще бъде в града ни в продължение на месец, тя ще може да бъде разглеждана всеки ден от 8 до 20 часа, включително и през почивните дни - 6, 7, 8 и 9 септември. Посетителите ще се потопят в едно отминало време и ще се пренесат в историята на родината, като за броени минути разходката им ще ги отведе от VI хил. преди Христа - археологическите находки и колекции от Добруджа, до XIV в. от н.е. Сред уникалните макети, които са озвучени и осветени по неповторим начин, са този на светата Рилска обител, нос Калиакра, храм-паметник "Александър Невски", царския дворец в София, националният театър "Иван Вазов", Античният театър в Пловдив и много други.
Миналото лято "България на длан" радва гостите в курорта Албена, а на нос Калиакра в музея може да бъде видян вторият макет на носа, който Съни Сънински и екипът подариха на музея в Каварна.
По време на гостуването на изложбата ще се проведе и инициативата "Моят град в България на длан", добавят още от пресслужбата на кметството. Чрез нея гражданите на Добрич и гостите на града ще могат не само да предложат, но и да гласуват и изберат онази сграда, която ще представя Добрич пред България и света.
 


Сходни връзки

"БЪЛГАРИЯ НА ДЛАН" В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди