изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 05:16 EEST
Уволненият директор на НАП – Бургас Недялко Киров: С мен постъпиха некоректно    
НовиниБургас. Досегашният директор на НАП – Бургас Недялко Киров е очаквал да бъде уволнен. За Агенция „Фокус” Недялко Киров коментира своето уволнение с думите, че вчера е бил в София на разговор с директора на НАП Мария Мургина и министъра на финансите Пламен Орешарски.

Отишъл е с идеята, че ще говорят за работа. Там обаче работодателите внезапно му предложили да напусне по взаимно съгласие. Той отказал и му е било заявено, че ще бъде уволнен за несправяне с работата, разказа Киров.
“От август 2000 година съм заместник-директор в НАП Бургас, а от първи януари бях директор. Цялата ми работа е над средното ниво. Вчера на срещата ми предложиха да напусна по взаимно съгласие. Те ми скроиха лош номер. Аз категорично отказах защото си харесвам работата. Уволниха ме, защото си върша работата добре. Ако не ме лъже паметта, до 17 август имахме преизпълнение на приходите с 80 милиона. Вероятно зад всичко стоят политически причини. Заявявам, че ще търся правата си в съда...”, заяви Киров.
Той допълни, че ще си почине няколко дни, след което ще потърси адвокати и ще се опита да защити правата си. “Това, което се случи, е най-малкото некоректно. Усещам се обиден. В данъчното в Бургас се изпълняваше пилотен проект. Даваха ни за пример на всички колеги в страната. Нямам забележки за работата, нито предупреждения за уволнение. На всеки три месеца във връзка с преизпълненията на приходите и във връзка със стимулиране на данъчните служители, моята лична оценка винаги е била над средната за страната. Това е изнудване от работодателя, макар че още вчера очаквах уволнението. Това изнудване от работодателя няма да е само в Бургас, очаквам да се случи в най-скоро време и в другите дирекции в страната”, каза Недялко Киров.
Той добави още, че колегите му го познават, и ако искат - могат да го подкрепят. Не отрече, че е разбрал, че срещу работата му е имало оплаквания от определени бургаски ревизори. Това му било съобщено на срещата в София, но имена не са били посочени.
Според Недялко Киров е възможно уволнението му да е свързано и с ревизията на футболния бос Христо Порточанов, където бяха открити 1,2 млн. лв. неплатени данъци. Заради ревизията на Порточанов оставка подаде и главният инспектор по приходите Стефан Иванов.
Недялко Киров заяви, че колегите му го познават не само в Бургас, но и в страната, и ако искат - могат да направят подписка в негова защита. Той заяви обаче, че не очаква подкрепа от колежката си Румяна Дулева, шеф на дирекция "Обжалване и управление на изпълненията”.
Катя НИКОЛОВА
 


Сходни връзки

Уволненият директор на НАП – Бургас Недялко Киров: С мен постъпиха некоректно | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди