изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 22:02 EEST
"ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ" ПРАЗНУВА 20-и РОЖДЕН ДЕН    
НовиниНа 10 септември общинското дружество "Тролейбусен транспорт" ще отбележи 20-ия си рожден ден. Всъщност през 1984 г. на 9 септември първият тролейбус прави първия си курс по първата линия в Добрич, като честта да пътуват имат тогава ръководителите на града, разказа за НДТ управителят на общинското дружество Митко Митев. Тролейбусът е тръгнал от Депото, стигнал е до КАТ и обратно по булевардите е стигнал до "Сердика".

По повод 20-годишния юбилей на предприятието в момента се извършва ремонт именно на този първи тролейбус и на 10 септември в 13 часа той ще тръгне от площад "Тракийски", разказа още Митев. "Решили сме този път маршрутът да не повтаря точно първия, като от КАТ тролейбусът ще продължи по бул. "Добруджа"  до гара "Юг", откъдето ще се спусне до ПМГ "Иван Вазов" и в бистро "Сохо" в началото на парка ще се почерпим за рождения ден на фирмата" - каза още Митев. Той разкри, че тролейбусът ще бъде каран от същия водач - вече пенсиониран от фирмата - Георги Андонов, който преди 20 години е подкарал в града първия тролейбус.
Преди 20 години фирмата е имала далеч повече хора, както и повече тролейбуси. Днес списъчният състав наброява общо 110 души, като всеки ден по линиите в града в движение са 25 тролейбуса, каза още управителят на дружеството.
 


Сходни връзки

"ТРОЛЕЙБУСЕН ТРАНСПОРТ" ПРАЗНУВА 20-и РОЖДЕН ДЕН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди