изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 03:54 EET
Пишете и печелете - вече и за българите в интернет    
НовиниМотото на новия амбициозен проект е "Вие публикувате, ние плащаме"

Специализираната в уеб-дизайн българска компания AxisVista пусна на 10 август сайта BGReporter.com.

В това интернет кътче всеки, който има дар слово и вярва, че може да пише интересно, изпраща за публикуване свой материал, информира IDG.BG.

Организаторите преценяват дали статията заслужава да се появи в сайта, като всяка разработка се оценява и заплаща.

Възнагражденията са скромни - от 1 лв. до 5 лв. на публикация, но стимулът е, че изплащането се извършва, когато се достигне сумата от 50 лв.

Така всеки автор трябва да публикува минимум 10 материала (при оценка от по 5 лв. за всяка публикация) и максимум 50 статии (ако са оценени само с 1 лв.), за да получи финансовата награда за положения труд.

Темите, по които могат да се творят материали, са Новини, Политика, Бизнес, Спорт, Общество, Любопитно, Технологии, Музика, Култура, Книги и Право.

Ръководителят на проекта Лъчезар Ангелов уточни, че страницата е отворена към всякакви предложения от страна на потребителите за нови теми.

По проекта в момента работят трима души. Те са на разположение за комуникация с потребителите чрез електронната поща, Skype и ICQ.

На въпроса с какво се отличава проектът от всички подобни инициативи, като например кампаниите на Би Ти Ви и Нова телевизия за привличане на зрителите за репортерската кауза, създателите на сайта обясниха, че новинарският елемент не е цел за тях.

"Големите телевизии търсят новината на деня, те искат да са първи, уникални.

Ние пък се стремим да наблегнем на коментарната част, на личните преживявания, на начина, по който хората усещат тези новини", обясни Юри Карагьозов, проектен ръководител в AxisVista.

"На нас ни е по-интересно не съобщаването на новината, а какво се случва след това.

Всъщност ние търсим човешката реакция, как хората възприемат дадено събитие, защото когато един човек научи за дадена новина, той веднага се сеща и за случки от миналото, започва да прави съпоставки, анализи, търси причинно-следствената връзка и си създава мнение по темата", разказа още Ангелов.

В момента все още има и субективен елемент при оценяването на проектите, но създателите на сайта подготвят програма за автоматично оценяване.

На следващия етап ще се включи и рейтингова система, базирана и на оценката на потребителите за отделните статии. В момента още се обмисля методът на оценяване, за да се постигне максимално независима оценка.

Тънкият момент със защитата на авторските права и удостоверяването на автентичността на писанията се регулира чрез проверки.

Материали, които вече са били публикувани в медии, блогове, сайтове и каквито и да е други онлайн, електронни и хартиени "трибуни", не се допускат за публикация, освен ако се докаже авторството им, категоричен е Ангелов.

netinfo.bg

 


Сходни връзки

Пишете и печелете - вече и за българите в интернет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди