изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:39 EEST
БЛИЗО 10 000 БЕЗПЛАТНИ ТЕТРАДКИ ЩЕ РАЗДАДЕ ЕКОБУЛПАК В ШАБЛА, БАЛЧИК И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО    
ЕкологияВ инициативата ще се включи и група "Сигнал"

Близо 10 000 безплатни тетрадки ще раздаде националната организация за разделно събиране на отпадъците ЕКОБУЛПАК в област Добрич, съобщиха от офиса на организацията. Поводът е националната инициатива "Спаси едно дърво!", която стартира на 15 септември. Тя е насочена към учениците от І до ХІІ клас, които срещу старите си тетрадки ще получават нови заедно с инструкции за разделно събиране на отпадъците. Всъщност учебните помагала, които ще раздава организацията са два вида - за малчуганите от І до ІV клас и за тези от V до ХІІ клас, като илюстрациите им са съобразени с възрастта на децата.
Тетрадките ще бъдат раздадени в три от четирите населени места от областта, в които ЕКОБУЛПАК има изградени системи за разделно събиране на отпадъците. 4140 от учебните помагала ще получат учениците в Балчик, 3120 тези от Генерал Тошево и 1380 малчуганите в Шабла.
Общо 500 000 безплатни тетрадки в 72 общини на България планира да раздаде ЕКОБУЛПАК. Инициативата ще обхване над 198 000 ученици в цялата страна. В инициативата за замяна на стари тетрадки срещу нови ще се включи и група "Сигнал". Рокаджиите ще участват в хепънинг-турнето, което   ЕКОБУЛПАК ще организира в цялата страна под надслов "Спаси едно дърво!". Водещ на концертите ще е Лили Вучкова. С настоящата кампания ЕКОБУЛПАК се надява да спаси 1200 дървета като събере поне 60 тона хартия! Доказано е, че рециклирането на един тон хартия спасява от изсичане 20 дървета. "С тази кампания искаме да ангажираме децата и техните родители да бъдат съпричастни и да научат повече за разделното събиране на отпадъците, което е от полза за обществото като цяло", заявява Милен Димитров, прокурист на ЕКОБУЛПАК.
В Добрич вече започна разставянето на цветни контейнери по направените за целта джобове. С началото на учебната година ще стартира и информационната кампания за разделно сметосъбиране.
 


Сходни връзки

БЛИЗО 10 000 БЕЗПЛАТНИ ТЕТРАДКИ ЩЕ РАЗДАДЕ ЕКОБУЛПАК В ШАБЛА, БАЛЧИК И ГЕНЕРАЛ ТОШЕВО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди