изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:56 EEST
Украинският пилот Андрий Александров загина при катастрофа на рали "Сливен" (ОБЗОР)    
СпортСливен. Тежка катастрофа, при която загина украинският пилот Андрий Александров, прекрати рали “Сливен” около 12 часа днес. Инцидентът с украинския екипаж Андрий Александров и съпругата му Оксана Александрова (на снимката) е станал на 4 км от старта на 12-ия скоростен етап “Стара река” с дължина 19,93 км на рали “Сливен”, предаде радио “Фокус” - Сливен.

По първоначална информация причина за катастрофата е пилотска грешка. Пилотът Андрий Александров е загинал на място. Съпругата му Оксана, която е навигатор, е откарана в сливенската болница. Тя е без опасност за живота.
От 13 години украинецът Андрий Александров не е участвал на рали "Сливен". При пристигането си той заяви, че много харесва състезанието и иска да дойде отново.
Още сутринта имаше коментари, че днешният ден на рали “Сливен” се очертава да бъде кошмарен за екипажите, завършили успешно първата половина на шестия кръг от шампионата, предвид дъждовното време и мокрите пътища.
Случилото се с украинския пилот Андрий Александров е много печално, още повече, че това е станало с един човек, който е многократен шампион на Украйна. Това заяви пред Агенция “Фокус” Георги Янакиев, председател на Съюза на българските автомобилисти (СБА). “Но това понякога се случва в автомобилния спорт. Понякога времето също има своето значение, но то не винаги е основното. Предстои да се направи анализ от специалисти, медицински, технически лица. Преди това не може да се каже нищо подробно”, заяви Янакиев. За 12-ия скоростен етап “Стара река” Георги Янакиев коментира, че това е етап, който се кара 20 години, той е познат от много състезания и е преминат от много състезатели. “Характерното за този участък е именно, че го ползваме повече от 20 години. Това не е някакъв нов етап, той е уточнен през годините и т.н. Етап, който е познат от всички състезатели, многократни участници в ралито. Но тази сутрин става някаква грешка, вероятно пилотска или друга. Неговата съпруга, която е навигатор, би могла да направи по-точен коментар как се е случило това”, заяви още Георги Янакиев.
/focus-news.net
 


Сходни връзки

Украинският пилот Андрий Александров загина при катастрофа на рали "Сливен" (ОБЗОР) | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди