изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:26 EEST
РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В 8 ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ПО КОРАБОМОДЕЛИЗЪМ    
СпортВчера официално на площада пред читалището в Каварна с вдигането на националния флаг и флага на "НАВИГА" и участието на представителния оркестър на Военноморски сили от Варна бе даден стартът на осмото Европейско първенство по корабомоделизъм, което ще продължи до 8 септември. Тазгодишната надпревара е с рекорден брой участници - 179 души, като техническият директор на първенството Стоян Василев заяви при откриването му, че броят на записалите се за надпреварата е повече спрямо всички европейски първенства, провеждани до момента.

Организатори на първенството са световната организация по корабомоделизъм и корабомоделен спорт "НАВИГА", Българската федерация по корабомоделизъм и корабомоделен спорт (БФККС), община Каварна и Корабомоделен клуб "Вимпел". Настолните корабни модели секция "С" ще бъдат излагани в залите на градска художествена галерия "Христо Градечлиев" в Каварна, която е и домакин на проявата.
Идеята за това първенство тръгва преди две години от спортен клуб "Вимпел", който с помощта на общината вече седем последователни години е домакин на държавни и национални изложби за настолни корабни модели, уточняват още от пресслужбата на общината.
На откриването присъстваха вицеадмирал Петър Петров командващият ВМС, вицеадмирал Минко Кавалджиев, представител на ДАМС. Надпреварата се провежда под патронажа на кмета на Каварна Цонко Цонев. Класирането на моделите ще извършват два съдийски екипа от по петима души. Първата съдийска бригада се председателства от Хелмут Лангъл - Германия, а членовете й са от Чехия, България, Холандия и Украйна. Вторият съдийски състав се председателства от Георги Бонев - България, с членове от Беларус, Полша, Украйна, Румъния и Италия. Всички съдии са с първа международна категория за този тип модели.
Отличените ще получат награди - медали и грамоти, керамични пластики, изработени в школата "Малка пластика" към Общински детски комплекс, които участват със съпътстваща изложба в рамките на всички първенства, добавят още от пресслужбата на кметството. За призовете места спорят състезатели от Румъния, Украйна, Русия, Беларус, Чехия, Полша, Хърватска и България.
 


Сходни връзки

РЕКОРДЕН БРОЙ УЧАСТНИЦИ В 8 ЕВРОПЕЙСКО ПЪРВЕНСТВО ПО ПО КОРАБОМОДЕЛИЗЪМ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди