изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:19 EEST
201 СА ПЪРВОЛАЦИТЕ В ТЕРВЕЛСКО    
Новини201 първокласника ще прекрачат за първи път училищния праг в 11-те общински училища в община Тервел тази година. 85 от тях ще учат в 4 паралелки в СОУ в общинския център. От училищата в  селата с най-много първолаци - 23,  може да се похвали училището в село Безмер. За първи път от много години началното училище в с. Каблешково формира маломерна, но самостоятелна паралелка от първокласници. Анализът на данните сочи, че децата в това начално училище ще увеличават броя си от тази година и в следващите няколко години и точно това бе мотивът на общинска администрация да не предложи закриване на това училище, а на училището в с. Божан, обясняват от кметството в Тервел. Сега в началното училище в с. Каблешково, което има само 4 класа, има повече ученици, отколкото би имало в осемте класа на училището в с. Божан, ако то все пак някак успее да запише в списъците си минималния изискуем брой деца до началото на учебната година.
В общинските училища ще учат 88 деца по-малко от миналата година. Намалява броят на учениците в двете най-големи общински училища - в Тервел и в с. Орляк. Запазва се броят им в селата Зърнево и Нова Камена. Незначително се намалява броят на децата в с. Коларци, а се увеличава в с. Безмер.

В детските градини ще влязат 714 деца, т.е. само с 13 повече от есента на 2006 г. Малко повече от миналата година ще са малчуганите в тервелската ЦДГ 3 - "Първи юни" и в ЦДГ "Детелина" в с. Жегларци. Намаляват децата в с. Безмер. Останалите детски градини запазват броя на децата , които са възпитавали досега.
Тази година Общинският детски комплекс ще има същия брой школи, както през предходните две години. За него учебната година ще започне на 1 октомври.
 


Сходни връзки

201 СА ПЪРВОЛАЦИТЕ В ТЕРВЕЛСКО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди