изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:17 EEST
В 107 училища се въвеждат униформи от новата учебна година    
ОбразованиеАлбена. Очаква се тази учебна година първокласниците да са с 1 756 повече от миналата година. По данни на регионалните инспекторати по образование за миналата учебна година те са били 66 469.

Това каза министърът на образованието и науката Даниел Вълчев по време на редовната си среща на кафе с журналисти в курортен комплекс Албена, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Министър Вълчев уточни, че точните данни ще бъдат известни едва след приключване на записванията, които в някои училища продължават до 15 септември.
Просветният министър съобщи, че в 107 училища ще бъдат въведени униформи от новата учебна година и припомни, че 70% от средствата са по програма на МОН, а 30% са от самите училища.
От днес в търговската мрежа вече могат да се намерят бележниците и ученическите карти, които са със същия графичен дизайн, тъй като конкурсът на МОН за нов графичен дизайн е приключил неуспешно.
Вълчев посочи, че тази година в 153 училища са поставени рампи за инвалидни колички на входовете и са осигурени санитарни възли на първите етажи, за да се посрещнат нуждите на децата със специални образователни потребности.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

В 107 училища се въвеждат униформи от новата учебна година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди