изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 22:48 EEST
Опростихме дълга на Либия - не $9 млн., а $56 млн.    
Новини Либия не е желаела да признае лихвите по дълга си към България, чиято главница е била в размер на $20 млн. В Триполи са имали претенции и за пропуснати ползи, което е намалявало дълга на $9-10 млн. България в крайна сметка е убедила либийската страна, че е в неин интерес да признае както цялата главница, така и лихвите, защото при това положение във Фонда за Бенгази ще влезе по-голяма сума.

Това съобщи заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев при продписването на документ, с който България се съгласява дългът на Либия да премине в касата на Международния фонд “Бенгази“. След преговорите окончателният размер на либийския дълг към България, което е и сумата, която ще влезе във Фонда, е фиксиран на $56,6 млн., каза Чаушев.
От страна на фонд "Бенгази" подпис под документа сложи председателят на Съвета на директорите на Фонда Марк Пиерини. Това не е краят на цялата история, ще има и нови дарения, а следващата седмица в Брюксел ще се проведе първата среща на техническия комитет за подпомагане на медиците, каза Пиерини. Той посочи, че днешното споразумение е много важен елемент в стратегията, започнала преди две години и половина с посещението на президента Георги Първанов и европейския комисар по външни отношения Бенита Фереро-Валднер в Триполи.
 


Сходни връзки

Опростихме дълга на Либия - не $9 млн., а $56 млн. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди