изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 05:42 EEST
ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА В ПОДРЕПА НА ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА    
Политика Днес в Художествената галерия в Добрич се събраха общественици, интелектуалци, представители на бизнеса..., хора с различни професии, на различна възраст и с различна политическа ориентация, обединени около идеята да подкрепят кмета Детелина Николова в предстоящите избори и да заявят своето доверие за неин втори мандат. Всички присъстващи единодушно приеха Декларация, с която недвусмислено заявяват, че Детелина Николова е раздвижила "безвремието в Добрич" и "с висок професионализъм на управленец е защитавала ревностно интересите на Добрич и гражданите му, за да се приобщим като град достойно към голямото семейство на Европейския съюз".

Много топли думи бяха казани за направеното от Детелина Николова за Добрич и добруджанци, много пъти се чу "Благодарим за стореното добро", а самата Детелина Николова развълнувано пое ангажимент пред присъстващите, ако получи доверието на добричлии за втори кметски мандат, да продължи да работи "упорито, всеотдайно и безкористно" за просперитета на Добрич. НДТ

ДЕКЛАРАЦИЯ


На Гражданска инициатива в подкрепа на кандидатурата на
Г-жа Детелина Николова за кмет на Община град Добрич


 Обединени от каузата Добрич да продължи да се развива като град с потенциал и възможности за достойно европейско бъдеще, заявяваме своята подкрепа на кандидатурата на г-жа Детелина Николова за кмет на Община град Добрич!

 През изтичащия 4-годишен мандат Детелина Николова показа висок професионализъм на управленец, защитаващ ревностно интересите на Добрич и гражданите му, остана чужда на политическата партизанщина. През този мандат град Добрич отбеляза видимо възраждане и достойно приобщаване, като столица на Добруджа, към голямото семейство на Европейския съюз.

 В периода на мандата 2003-2007 година Община град Добрич получи най-висок кредитен рейтинг за финансовата си стабилност.  Значително се подобри инфраструктурата на града. На площ 60 декара възкръсна славата на 140-годишния парк "Свети Георги" и сега той отново се превръща в емблема на града. В "Стария Добрич" бяха подменени настилки и шахти, ново осветление разкраси комплекса. Обновени, санирани и укрепени бяха детски градини и училища. Пред финализиране е проекта за реконструкция на депото за твърди битови отпадъци като в него са инвестирани 3.5 милиона лева. Изградена бе канализация на квартал "Изгрев". Използван бе комплексен подход при реновиране на ВиК-мрежата и уличните платна на булевард "Добруджа", улиците "Сан Стефано", "Васил Левски", "Христо Смирненски" и много други. Асфалтирани бяха малки и големи улици, по много от тях от 30-40 години насам за пръв път светнаха улични лампи.

Градът се промени, навсякъде в държавата се заговори за новия му облик. За пръв път от 25 години започна благоустрояване на междублоковите пространства, при това - с участието на гражданите. Изцяло бе благоустроен жилищният комплекс "Модерна махала". Появиха се нови детски площадки. Извършено бе разширение на Старческия дом, създадоха се Дневен център за възрастни с увреждания, Приют за безнадзорни деца и сираци, Дневен център за деца и младежи с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция... В общината бяха реализирани инфраструктурни, икономически, социални и културни проекти на стойност 25 милиона лева. Деактувани бяха държавни терени и общината получи нови 620 декара. Значително развитие отбелязва културата.
 Увеличава се интересът на инвеститорите към Община град Добрич. Започна работа новият завод на "Ксела" за производство на газобетонни блокчета "Итонг". В действие влезе фабрика за калибриране на семена. Откриха врати магазини от веригите "Техномаркет", "Интермаркет", "Изи", "Бурлекс", "Ай-ти"... В Добрич стъпиха "Кауфланд", "Мосю Бриколаж", "Технополис"... През мандата на Детелина Николова инвестициите достигнаха над 120 млн. лева. Успоредно на инвестициите и финансовото стабилизиране на общината, намаля безработицата, която достигна до равнище 3.11 процента.
 Всички публични сгради в общината бяха газифицирани. Предстои газифицирането и на спортната зала "Добротица".
 Добрич се утвърди като фестивален град с прояви от  международен, национален и регионален характер. В изключително трудните години на прехода през последните 4 години успехи бяха отбелязани и в здравеопазването.
 Припомняме тези факти, защото направеното в интерес на града и обществото не бива и не може да бъде заличавано от някои хора, определящи себе си като политици, загрижени за благото на добруджанци. Ето затова даваме подкрепата си за втори кметски мандат на нашия доказал се кмет Детелина Николова.
 Нашата подкрепа цели и успешно довеждане до край на още инициативи, които се реализират в момента в една или друга степен. Това са развитието на бизнес-зона Запад, канализацията на квартал "Рилци", асфалтирането на нови улици и прокарването на канализация и водопроводи, ремонт и модернизация на пречиствателната станция, реконструкцията на градския площад. Няма да изпадаме в подробности, защото предстои Детелина Николова да направи отчет за мандата си пред всички добричлии.
 Ние сме граждани с различни политически възгледи, образование и произход, но вярваме в доказаните качества на Детелина Николова и нейните безкористност и всеотдайност за благото на Добрич.

 Обявяваме се за личността, която след години на безвремие раздвижи Добрич към по-добро, която има необходимите качества, административен опит и умения да бъде кмет на един развиващ се стохиляден областен център, подкрепяме личността, която съумя да обедини в една кауза мнозинството добричлии, независимо от възрастта им, политическите им възгледи, етническите им и религиозни убеждения.

 Ние сме за толерантната личност Детелина Николова, която не позволи на никакви политически пристрастия и директиви да повлияят на ясната визия и концепция за развитието на Добрич. 

 Ние сме за жената, която възвърна вярата и надеждата на добричлии, че Добрич има своя шанс да бъде достойна европейска община. 
 

 Гражданска инициатива в подкрепа на кандидатурата на г-жа Детелина Николова за кмет на Община град Добрич: 

Александър Александров

хореограф

Андрей Андреев

общественик

арх.Венелин Жечев

архитект

Борис Спасов

историк

Валентин Желев

адвокат

Валентин Манолов

бизнесмен

Венелин Манев

застраховател

Веселин Бончев

педагог

Веселин Велев

бизнесмен

Гено Генов

бизнесмен

Димитричка Тодорова

адвокат

Димитър Димитров

ресторантьор

Димитър Енев

икономист

Димитър Николов

зооинженер

Донко Марев

икономист

доц. Атанас Атанасов

историк

д-р Артюн Еринозов

лекар

д-р Недко Велков

лекар

Ема Георгиева

актриса

Енчо Липовански

бизнесмен-занаятчия

Златан Златев

бизнесмен

Иван Жечев

хореограф

Иван Иванов

икономист

Иван Петков

инженер

Иван Тодоров

общественик

Ирена Пенева

нотариус

Йовчо Карамфилов

журналист

Йордан Андреев

бизнесмен

Йордан Овчаров

инженер

Калинка Ковачева

общественик

Кина Драгнева

педагог

Койчо Колев

майстор-занаятчия

Миглена Недева

бизнесмен

Младен Матеев

бизнесмен

Надежда Петкова

инженер

Николай Рачев

бизнесмен

Паунка Пеева

общественик

Петко Петков

общественик

Петър Крумов

композитор

Пламен Павлов

бизнесмен

Пламен Петров

застраховател

Румен Иванов

юрист

Саркиз Салбашян

търговец

Сашо Серафимов

писател

 

Симеон Александров

инженер

Стефан Щърбанов

бизнесмен

Стоян Иванов

общественик

Тодор Димитров

застраховател

Тошко Тодоров

бизнесмен

Христо Гаврилов

икономист

Янко Янков

общественик

 

 


Сходни връзки

ГРАЖДАНСКА ИНИЦИАТИВА В ПОДРЕПА НА ДЕТЕЛИНА НИКОЛОВА | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди