изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:48 EEST
КМЕТОВЕ ЩЕ ХРАНЯТ ЛЮБО НЕЙКОВ С МОРСКИ ДАРОВЕ    
ОбществоЗа четвърти път Каварна е домакин на "Рибен и миден фест". Освен каварненския градоначалник, другият ВИП-готвач в тазгодишното издание на феста ще е колегата му от Монтана Златко Живков. Кулинарни умения с тях ще мери китаристът на Б.Т.Р. Кирил Божков

От 6 до 9 септември в Каварна за четвърта поред година ще се проведе традиционният рибен и миден фест. За НДТ каварненският градоначалник разкри, че рамо до рамо с него своите кулинарни умения ще демонстрира колегата му от Монтана Златко Живков. "Целта ни ще бъде да нахраним шоумена Любо Нейков, който е почетен ром в циганската махала в Каварна" - каза още Цонев. Той добави още, че Зл. Живков ще донесе специални риби от язовир "Огоста". Над тиганите и скарите редом до тях ще се поти и китаристът на Б.Т.Р. Кирил Божков, който пък ще има за задача да нахрани вокалиста на групата - Наско, разкри още Цонев. Двамата градоначалници ще гостят и първите, които ще открият богатата концертна програма, която съпътства фестивала - швейцарската банда "Готард".
Множество шатри ще бъдат разположени през дните на фестивала на площада в Каварна, като морските риби ще бъдат осигурени от местните даляни, а мидите - от двете ферми в местностите "Дълбока" и "Зеленка". Сред морските дарове, които ще могат да бъдат опитани, са сафрид, заргана, попчета. Всичко това обилно ще се полива с пенлива бира, добави още Цонев. Началникът на общинския отдел по туризъм Коста Аргиров добави, че се очакват 2-3 хил. души. Той допълни още, че в момента все още Каварна посреща туристи на цени, валидни за активния туристически сезон. Нощувка в частен семеен хотел или частна квартира може да се намери за 10-15 лв., докато в категоризираните хотели нощувката е със закуска на цена от 20-25 лв.
На 6 септември на площада в центъра на града ще забие швейцарската банда "Готард". Ден по-късно в Каварна ще гостува почетният жител на града Глен Хюз. Специално за феста на 8 септември гост на Каварна ще бъде един от основателите на култовите "Депеш Мод" - кийбордистът Анди Флетчър. Той ще забавлява каварненци и гостите на града с грандиозното си DJ-шоу. Мидено-рибният фест ще завърши с концерт на Илия Луков и формация "Пирина", добавиха от общината.
 


Сходни връзки

КМЕТОВЕ ЩЕ ХРАНЯТ ЛЮБО НЕЙКОВ С МОРСКИ ДАРОВЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди