изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 16:26 EET
Осъдиха журналисти заради статия за Симеон    
По светаМарокански съд осъди двама журналисти за 18 250 евро заради статия, в която се споменава лидерът на НДСВ и бивш премиер Симеон Сакскобургготски.

Всеки от двамата марокански редактори на излизащо в кралството списание на испански ще трябва плати по 9125 евро, съобщи БГНЕС.
В началото на миналата година изданието "Ла Маняна" публикува статия със заглавие "Испанските приятели на Мароко". В материала се твърдеше, че Сакскобургготски управлява пари на покойния вече крал Хасан Втори, придобити чрез експлоатация на народа. Тези твърдения стават и причина редакторите Хишам Сенуси и Мохамед Дума, които след публикацията са уволнени, да бъдат изправени пред съда заради материала. Той съдържал "фалшива и необоснована информация" и целял да "дестабилизира обществения ред" в арабското кралство.
Журналистите обаче се разминаха само с парична глоба, след като обвинението поиска прилагането на член от Наказателния кодекс на Мароко, който предвижда затвор за срок от един месец до година. dir.bg
 


Сходни връзки

Осъдиха журналисти заради статия за Симеон | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди