изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:16 EEST
ЗАПОЧВА СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА И АВАРИЙНА БЕЗОПАСНОСТ    
Ред и сигурностОт 10 до 16 септември по повод професионалния празник на служителите на национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - 14 септември, се обявява Седмица на пожарната и аварийна безопасност. Това съобщиха от ОД "Полиция".

През 1905 г. на 14 септември в София се провежда първият в страната Събор на пожарните команди и започва издаването на печатен орган на огнеборците - списание "Пожарно дело", добавят още от пресцентъра на полицията. Оттам припомнят, че в последните две години и жителите на областта, и най-вече огнеборците са били поставени в изключително трудна обстановка, заради неблагоприятните климатични условия. Рекордно високите температури и небивалото засушаване през летния период, както и все още незадоволителната противопожарна култура на гражданите от региона, доведоха до увеличаване многократно броя на пожарите. Благодарение на бързата намеса на службите от ПБ и оказаната помощ от страна на ОД "Полиция", Дирекция "Гражданска защита", "Шеле", "Яйца и птици Зора" - Дончево, Държавно лесничейство, дивечовъдните станции, "ВиК", "Е.ОН България", фирма "Фама", земеделски кооперации, арендатори и гражданите от населените места, пожарите не успяха да нанесат големи материални щети.
Областна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" изказва своята благодарност на всички длъжностни лица и граждани, оказвали помощ на огнеборците при предотвратяването и гасенето на пожарите.
Служителите от "Пожарна безопасност и защита на населението" - Добрич, отправят апел към жителите и гостите на областта - през Седмицата на противопожарната безопасност да бъде проявена още по-голяма загриженост, отговорност и бдителност при спазване на противопожарните  изисквания за пожарна безопасност. Очакваме това да проличи по спада на броя на пожарите през този период, добавят още огнеборците.
По повод професионалния си празник те канят всички, които желаят да се запознаят с естеството на тяхната работа, да посетят Районните служби, а желаещите да научат нещо повече от историята на пожарната и аварийна безопасност могат да разгледат музея, който се намира в сградата на службите в Добрич.
По повод професионалния си празник, на 13.09.2007 г. в 10.00 часа огнеборците ще проведат демонстративно пожаро-техническо занятие за гасене на пожар в сграда за масово пребиваване на хора. Занятието ще е на територията на ДТ "Йордан Йовков". На самия празник пък огнеборците от Тервел ще демонстрират работа с противопожарни автомобили и оборудване.
В рамките на Седмицата на противопожарната и аварийна безопасност всички поделения обявяват открити телефонни линии:
- ОД"ПБЗН",Първа РС"ПБЗН" и Втора РС"ПБЗН" Добрич - тел. 600 849 или 600 954;
- РС"ПБЗН" Тервел - тел. 05751/20 22 или 20 23;
- РС"ПБЗН" Крушари - тел. 05771/22 03;
- РС"ПБЗН" Ген. Тошево- тел. 05731/22 34;
- РС"ПБЗН" Шабла - тел. 05743/24 49;
- РС"ПБЗН" Каварна - тел. 0579/8 30 23;
- РС"ПБЗН" Балчик - тел. 0579/7 22 29;
- РС"ПБЗН" Албена - тел. 0579/6 25 27
На тези телефони всеки ден от 8.30 ч. до 12.00 часа огнеборците ще се постараят да отговорят на всички въпроси, свързани с дейността на службата, с проблеми, свързани с пожарната безопасност и ще приемат  мненията и препоръките на гражданите.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА СЕДМИЦА НА ПОЖАРНАТА И АВАРИЙНА БЕЗОПАСНОСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди