изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 18:43 EEST
13 самолета и хеликоптера издирват изчезналия милионер Фосет    
По светаТринадесет самолета и хеликоптера са се включили в издирването на изчезналия в понеделник американски милионер и любител на силните усещания Стив Фосет, предадоха световните агенции, цитирайки представител на американското Управление по гражданско въздухоплаване.

Фосет излетя с едномоторен самолет "Беланка" от частно летище в ранчо в долината Смит в западната част на щата Невада, което е собственост на хотелиерския магнат Барън Хилтън.

Ранчото е известно като летателен център и се намира в близост до град Рино. Проблем за спасителните екипи е, че Фосет не е оставил план за полета. Заради силните ветрове в района пък издирването може да бъде временно прекратено.

Според приближени на Фосет той е разполагал с гориво за четири-пет часа и е нямал парашут на борда на самолета си.

Британският милиардер Ричард Брансън, приятел на Фосет и негов колега в някои от авантюристичните му начинания, каза, че Фосет е искал да постави скоростен рекорд със сухопътно превозно средство и е прелитал над подходящи терени в щата Невада.

Интересът му бил насочен към пресъхналите в района езера. "Стив е стара пушка. Мисля си, че сега той си стои до самолета и чака някои да го спаси. Вярвам, че скоро ще имаме добри новини за съдбата му", заяви Брансън по повод изчезването на Фосет.

63-годишният калифорниец е първият човек, обиколил сам света с балон - през 2002 г., с яхта - две години по-късно, и със самолет през 2005 г. През 2006 г. той отново прелетя с малък самолет около света без да спира, като измина общо 42 000 километра.

Фосет е поставил общо 116 световни рекорда в областта на авиацията и пътешествията - с балони, самолети, планери, дирижабли и платноходки. Изкачил е 400 върхове, сред които Матерхорн в Швейцария и Килиманджаро в Танзания, преплувал е Ламанша за 22 часа и е прекосил Аляска с кучешки впряг.

Когато не посвещава свободното си време на авантюри, Фосет го прекарва в трите си имения в щатите Колорадо и Калифорния. В едно от тях беше сниман и филмът "Първичен инстинкт".

През 1998 г. Фосет едва не загуби живота си, когато балонът, с които се опитваше да обиколи света, падна в южната част на Тихия океан от височина 8800 метра, със скорост от 750 метра в минута, припомня Франс прес. БТА

actualno.com

 


Сходни връзки

13 самолета и хеликоптера издирват изчезналия милионер Фосет | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди