изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 03:58 EEST
ЗАПОЧВА ВОЙНА НА МЛЕЧНИЯ ПАЗАР    
Новини
На проведените през последните дни срещи между ръководството на "Фама" ЕАД и организациите на млекопроизводителите от Добричка област не е постигната договореност за увеличаване на изкупната цена на млякото, съобщи председателят на Регионалния млечен борд Ангел Йонов. Във връзка с бедственото положение със сушата и скъпите фуражи млекопреработвателите вдигнаха цените на млечните продукти, а в същото време изкупната цена продължава да е ниска. Сега литър мляко се изкупува за 50 до 55 стотинки. Искането на фермерите е било то да се изкупува за поне 60-70 стотинки. От "Фама" предлагали цени между 55 и 69 стотинки, но по много разтеглива формула. Затова двете страни не достигнали до споразумение. Очаква се разговорите им да продължат на 10 септември.


В момента в страната има криза за мляко. Животните през последните години намаляха. Така на пазара започва война за суровина. Емисари на големи фирми от цялата страна са тръгнали да търсят да изкупуват мляко. Производителите очакват по-добри цени и са готови да продават млякото си на преработватели и от другия край на страната, а също и на румънски фирми. От северната ни съседка също опипвали пазара на мляко. Били готови да дават десетина стотинки повече за литър качествена продукция. Проблемът е, че големите млекопреработвателни фирми изкупуват доброто ни мляко и го изнасят за чужбина, а у нас остава маститно или мляко, пълно с антибиотици, коментират производители на суровината.
 


Сходни връзки

ЗАПОЧВА ВОЙНА НА МЛЕЧНИЯ ПАЗАР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди