изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 07:10 EEST
Почина Лучано Павароти    
По света На 71-годишна възраст почина един от най-обичаните оперни певци в целия свят Лучано Павароти. Той е починал рано тази сутрин в дома си в италианския град Модена. Тенорът водеше дълга битка с рака на панкреаса. В последните месеци състоянието му рязко се влоши.

Първоначално за Лучано Павароти пеенето било само хоби. Още от 18-годишна възраст той изпълнявал народни песни по сватби. Хонорарът му тогава бил по два долара на участие. На голямата оперна сцена дебютира през 1961 година на конкурс за млади певци с ария от операта „Бохеми”. Талантът му забелязват всички и още от тогава започват да го наричат „един от най-добрите тенори на нашето съвремие”.

През 1990 година Павароти става изключително популярен, не само сред меломаните, с един концерт в Рим за закриването на Световното първенство по футбол, когато пее на една сцена заедно с Хосе Карерас и Пласидо Доминго. Това участие поставя началото на приказката „Тримата тенори”.

Лучано Павароти беше от оперните певци, които не се страхуваха да променят звученето на класическата оперна музика. Незабравими остават концертите „Павароти и приятели”, на които тенорът изпълняваше познати оперни произведения заедно със звезди като Лайза Минели, Селин Дион, Ерик Клептън, Майкъл Болтън, Ерос Рамацоти.

Лучано Павароти е женен два пъти. От първия си брак има три дъщери. От втория с 34 години по-младата от него Николета също има дъщеричка.

Последната му публична изява беше през миналата година, когато пя на откриването на Зимните олимпийски игри в Торино.

darik.net

 


Сходни връзки

Почина Лучано Павароти | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди