изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:07 EET
Започва Международният фестивал за късометражно кино “В Двореца” в Балчик    
Култура

Балчик. Започва Международният фестивал за късометражно кино “В Двореца” в Балчик. Официалното отркиване ще се състои от 20.00 часа на плажа пред “Двореца”.



Това съобщиха за радио “Фокус” - Варна от пресцентъра на община Балчик. Фестивалът, организиран от фондация “Студентски Филм Форум”, ще продължи до 15-ти септември. Провежда се със съдействието на Министерството на културата, Националния филмов център, община Балчик, Културен център „Двореца” и др.
Входът за прожекциите от програмата ще бъде свободен за всички желаещи да ги посетят. Предвидено е през деня филмите да се прожектират в новото лятно кино на "Двореца", а вечерта - на открито пред комплекса. Програмата на фестивала е в две части- конкурсна и образователна. Заявките за участие в конкурсната програма тази година са 1630 от 62 държави. 84 от тях са одобрени. 41 са българските филмови продукции, които ще бъдат представени. В рамките на фестивала ще бъдат проведени две филмови предизвикателства – за направа на филм за 48 часа и реклама за 24 часа на социална тематика. 48-часовото филмово предизвикателство ще започне в 12,00 часа на 11 септември, филмите ще бъдат показани на 13 септември в "Двореца". Киноманите също така ще имат възможност да се насладят и на светлинно шоу и среднощни партита от полунощ до десет сутринта.
 


Сходни връзки

Започва Международният фестивал за късометражно кино “В Двореца” в Балчик | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди