изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 15:38 EET
Възможно е да се обмисли въвеждане на данък върху образованието, смята Петър Димитров    
ОбразованиеСофия. Възможно е да се обмисли въвеждане на данък върху образованието - това заяви на пресконференция в Министерски съвет министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров,

предаде репортер на Агенция “Фокус”. Димитров уточни, че на този етап това е само една идея, която трябва да бъде обсъдена в обществото, и да се прецени дали има реализация. Той обаче посочи, че българинът е плащал за образованието на децата си още преди да има държава. Министър-председателят Сергей Станишев също каза, че правителството не се ангажира с тази идея, но върху нея може да се дискутира.
Министърът на образованието Даниел Вълчев посочи като много сериозен проблем състоянието на професионалните гимназии и подчерта, че част от тях ще се наложи да бъдат закрити, тъй като произвеждат безполезни кадри. Той посочи, че за издръжката на едно такова училище държавата би могла да дава толкова, колкото дава и бизнесът. В случай, че бизнессредите не желаят да инвестират в едно професионално училище, това означава, че те не се нуждаят от кадрите му и то е безполезно.
Даниел Вълчев обясни, че в момента много фирми подпомагат такива професионални училища, други гимназии обаче преподавали методологии и производства, които отдавна са закрити.
Мартина БОЗУКОВА
 


Сходни връзки

Възможно е да се обмисли въвеждане на данък върху образованието, смята Петър Димитров | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди