изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:59 EEST
ЗАПОЧНА ФЕСТА ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО    
КултураМеждународният фестивал за късометражно кино “В Двореца” започна в Балчик и ще продължи до 15 септември. Организатори са фондация “Студентски Филм Форум” със съдействието на Министерството на културата, Националния филмов център, Община Балчик, Културен център „Двореца” и др.

 Официалното откриване бе в неделя вечерта от 20,00 ч. на плажа пред “Двореца”. Прожекциите от програмата ще бъдат безплатни за жителите и гостите на града, каза директорът на фестивала Цанко Василев. През деня те ще се прожектират в новото лятно кино на Двореца, а вечерта - на открито пред комплекса. Предвиждаме много изненади, сред които светлинно шоу и среднощни партита от полунощ до десет сутринта, каза още Василев.

Официалната програма на фестивала ще бъде разделена в две части: конкурсна, която е международна, българска, телевизионна; и образователна – уъркшопи, лекции, семинари, дискусии. Заявките за участие в конкурсната програма тази година са 1630 от 62 държави. 84 от тях са одобрени, разделени в четирите конкурсни категории – игрално, документално, експериментално кино и анимация. Заявките за участие в българската програма са 142, от които 41 са селектирани за участие. Продукциите ще се оценяват от публиката и тричленно жури Бари Хенсън, Файсал Куреши и Матиаз Иванисим.

В рамките на фестивала ще бъдат проведени две филмови предизвикателства – за направа на филм за 48 часа и реклама за 24 часа на социална тематика. 48-часовото филмово предизвикателство ще започне в 12,00 часа на 11 септември, филмите ще бъдат показани на 13 септември в Двореца. Всеки тим ще избере чрез жребий жанра и заглавието на филма си 15 минути преди началото.

 

Боряна БОЖИДАРОВА

 


Сходни връзки

ЗАПОЧНА ФЕСТА ЗА КЪСОМЕТРАЖНО КИНО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди