изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 18:48 EEST
РЕКОРДЕН БРОЙ РЕКЛАМНИ АГЕНЦИИ ИДВАТ НА ФЕСТИВАЛ В АЛБЕНА    
Новини183 милиона евро е делът на рекламата в Брутния вътрешен продукт

От 12 до 15 септември Албена ще е домакин на Осмото издание на Фестивала на асоциацията на рекламните агенции /ФАРА/. В нея ще умчастват тази година рекорден брой рекламни агенции, съобщиха национални медии. Претендентите за наградите са 68, а проектите, с които те ще се представят в 14 категории, са около 500. Осмото издание на феста ще е под мотото "Годишен преглед на рекламата".
Акредитациите до момента са 850, което е със 150 повече от очакваните, съобщиха организаторите. Сред акредитираните има не само рекламисти, но и представители на медиите и бизнеса. Огромният интерес към събитието е логичен, тъй като пазарът на рекламата заема значителен дял в БВП и възлиза на 183 млн. евро. Ръстът за миналата година спрямо предходната е 38,3 %, а очакваният скок за тази година е 35 %. За първото полугодие на годината към медиите са потекли приблизително с 32 млн. евро повече от същия период на миналата година.
В телевизиите през 2006-а са усвоени рекламни бюджети на стойност 91 млн. евро. 47 млн. евро са постъпленията за същия период в пресата, 18,5млн. евро в радиата и 3,5 млн. евро в интернет. Екранът запазва лидерските си позиции сред рекламодателите, които изразходват 49 % от бюджетите си за тв реклама. Ръстът в интернет е най-висок - 58 % за 2006 година, а експертите предвиждат през настоящите дванадесет месеца той да достигне рекордните 70 %.
Най-оспорвана на фестивала се очертава битката в телевизионната и кино рекламата. Тя е разделена в три подкатегории: стоки, услуги и социална или политическа реклама. За втори път ще се връчи приз "Нова медия и креативно използване на съществуваща медия". Журито тази година за първи път ще определя победителите пред публиката, а не чрез предварително гласуване. Номинациите ще се пазят в тайна до последния момент. Огласяването им ще е в петък - 14 септември, а церемонията по награждаването - ден по-късно.
Презентации и участие в Албена ще имат компании и медии, сред които Vivatel, Global films, jobs.bg, GTV, Programata и др. Водещи на галацеремонията, както и в последните издания на ФАРА ще са Иван и Андрей от "Сблъсък". Настроението ще подгрява Gravity Co.
 


Сходни връзки

РЕКОРДЕН БРОЙ РЕКЛАМНИ АГЕНЦИИ ИДВАТ НА ФЕСТИВАЛ В АЛБЕНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди